Man grootste wanbetaler

Mannen nemen het minder nauw met betaalafspraken dan vrouwen. Dit blijkt uit een analyse van creditmanagement specialist Lindorff onder één miljoen consumenten. Ook blijkt uit het onderzoek dat ouderen beter betalen dan jongeren.

Vrouwen blijken in achttien procent van de gevallen vaker hun betalingsregeling na te komen dan mannen. Tevens blijkt dat ouderen (65+) er houden een betere betaalmoraal op na houden dan jongeren (<25).

Titus Werkman, Manager Operations bij Lindorff verklaart: ‘Ouderen voldoen hun rekeningen sneller dan jongeren. Jongeren betalen uiteindelijk bijna even goed als ouderen, maar hebben wat meer aansporing nodig voor ze uiteindelijk hun rekeningen betalen.’

De hoogte van het bedrag is nauwelijks van invloed op het betaalgedrag. ‘Kennelijk is men redelijk goed in staat in te schatten hoeveel men per maand kan missen, waardoor de hoogte van het bedrag weinig invloed meer heeft op de uiteindelijke betaling’, aldus Werkman.

Daarnaast is kans dat een klant zijn betaalafspraken nakomt is sterk afhankelijk van de eerste betaling. Wordt deze op tijd voldaan, dan is de kans groot dat de overige termijnen ook op tijd betaald worden.

Redenen waarom de klant doorgaans niet betaalt zijn:
– Klant is oneens met factuurbedrag
– Klant wil wel betalen maar kan niet
– Klant wil niet betalen

Gerelateerde artikelen