LoanStreet toont razendsnel financieringskans voor ondernemers

Fintechbedrijf Sparkholder heeft een nieuwe softwareoplossing voor het mkb uitgebracht. Loanstreet berekent binnen enkele minuten vrijblijvend de financieringskansen voor ondernemers. Ook geeft de tool aan bij welke - op LoanStreet aangesloten - financiers een aanvraag kans van slagen heeft. De financieringsaanvraag kan vervolgens binnen een uur naar potentiële financiers en/of investeerders worden gestuurd. De applicatie kan door ondernemers zelfstandig gebruikt worden, maar LoanStreet biedt ook de mogelijkheid om de accountant of boekhouder mee te laten kijken, omdat dit de kwaliteit van de data en de financieringsaanvraag verhoogt, waardoor financiers makkelijker en sneller kunnen beslissen. Exact en Rabobank zijn launching partners en gaan in hun dienstverlening gebruikmaken van LoanStreet.

Het verkrijgen van financiering is normaal een duur en intensief proces voor mkb’ers. Het kost hen gemiddeld veertig uur om alle benodigde financiële informatie bijeen te krijgen en vervolgens de aanvraag in te dienen. Dat terwijl de uitkomst van de hele exercitie onzeker is. LoanStreet haalt geautomatiseerd informatie binnen uit de boekhouding en berekent via algoritmes een indicatie van de haalbaarheid van het krijgen van een financiering. Dat zorgt ervoor dat een ondernemer sneller duidelijkheid en sneller geld heeft en bovendien minder tijd kwijt is tijdens het gehele proces. 
 
Naast tijdsbesparing biedt LoanStreet ook een groot ander voordeel, benoemt Sergio Torres, een van de oprichters van Sparkholder. “Voor het mkb is externe financiering vaak essentieel om te kunnen groeien. Het traject dat leidt naar het indienen van een aanvraag is vaak onnodig ingewikkeld en duur. Dat heb ik als ondernemer tot mijn eigen frustratie ondervonden. Om die reden besloot ik te onderzoeken wat er anders kan in dat traject en LoanStreet is daarvan het resultaat. In de softwareoplossing sluiten we ons informatiesysteem aan op het administratiepakket van de mkb’er en binnen enkele minuten heeft hij of zij al een goed beeld van de kansen op financiering. Dat is iets wat hiervoor nog onmogelijk leek.”
Wanneer de aanvraag gereed is, kan deze naar achttien partijen worden gestuurd, van de coöperatieve Rabobank tot vier van de grootste Nederlandse crowdfunders en verschillende andere financiers en investeerders. Daarmee krijgt het mkb zeer eenvoudig toegang tot een groot deel van het Nederlandse financieringslandschap. Rabobank en softwarebedrijf Exact zullen als eerste LoanStreet in hun dienstverlening gebruiken. 
Marcel Gerritsen, directeur zakelijk financieren bij de Rabobank: “Met LoanStreet kunnen we ondernemers die financiering zoeken nog meer ontzorgen. De ondernemer krijgt met deze softwareoplossing moeiteloos en snel een indicatie of het plan financierbaar is. Vervolgens kan de ondernemer efficiënt en zonder financiële data ‘opnieuw in te voeren’,  de benodigde financiering online aanvragen. De samenwerking met Sparkholder én deelname aan LoanStreet, is een logische volgende stap na de introductie van de financieringsindicator en -verkenner door de Rabobank eind vorig jaar.”
Martijn Feekes is director Ecosystem & App Center bij Exact. “Afgelopen jaar won Sparkholder met een voorloper van LoanStreet onze hackathon tijdens Exact Live. Deze applicatie is echt van toegevoegde waarde voor ons platform. Exact wil het mkb helpen om door de beperkende grenzen van zakendoen heen te breken. Softwareoplossingen als deze maken dat mogelijk. Dat is ook te zien aan de aanmoediging die Sparkholder krijgt vanuit zowel het bedrijfsleven als de overheid.”
LoanStreet is vanaf het moment van lanceren te gebruiken via www.loanstreet.nl
Aangesloten financiers op moment van lancering:
Rabobank, DLL, Collin Crowdfund, Oneplanetcrowd, Kapitaal Op Maat, Funding Circle, Voldaan, Brabantse OntwikkelingsMaatschappij, PPM Oost, Innovation Quarter, HenQ, Walvis Participaties, Investinfuture, Antea, Investormatch, Holland Venture, Value Creation Capital, NL Investeert, Trefi Finance en Voordegroei.

Gerelateerde artikelen