Lang leve de financiële zzp’er!

Als het gaat om specialisten op het gebied van Financial Systems, ERP, en transformatie zetten steeds meer Nederlandse en buitenlandse bedrijven zzp'ers in. Dat is niet zonder reden.

“Er is, zeker in de markt van financiële systemen, een steeds grotere behoefte aan gekwalificeerd personeel wat projectmatig kan assisteren in het verbeteren van interne processen,” zegt Tom Montijn, manager van de Nederlandse vestiging van het Britse SystemsAccountants. Het bedrijf biedt zzp’ers en permanent personeel aan voor de implementatie en ondersteuning van financiële systemen binnen ondernemingen.

Het werken met freelancers en zzp’ers heeft veel voordelen. “Het scheelt over het algemeen in de kosten ten op zichtte van het werken met consultants van grotere consultancy-organisaties. Daarnaast zijn freelancers onafhankelijk. Als gevolg daarvan zullen ze altijd handelen vanuit het beste belang voor hun opdrachtgevers,” zegt Montijn.

Last but not least: omdat freelancers worden beoordeeld op basis van hun prestaties, ligt de kwaliteit van hun diensten normaliter hoog. “Ze kunnen zich niet verschuilen achter een corporate merk. Een freelancer wordt afgerekend op het succes van zijn laatste opdracht.”

“Een grotere vraag naar zzp’ers is niet de enige trend in de wereld van financiële systemen,” zegt Montijn. “Veel Nederlandse en internationale organisaties zijn flink aan het investeren in systemen, processen en technologische verbeteringen,” zegt hij. “Ook zijn ze de weg aan het verkennen richting bijvoorbeeld: de cloud, robotisering en analytics.”

Montijn kijkt uit naar Financial Systems 2018. “We kijken ernaar uit om bij te praten met ons netwerk, nieuwe mensen te ontmoeten, en meer te horen over de laatste ontwikkelingen van de verschillende participanten gedurende deze dag.”

Al bijna 20 jaar werft SystemsAccountants kandidaten die een brug slaan tussen de Finance en IT afdeling van organisaties. Met deze dienstverlening levert SystemsAccountants oplossingen en expertise voor de thema’s en vraagstukken rondom ERP, EPM, BI en Data Management. Meer info: www.systemsaccountants.com