Laatste fase overname Projektbouw Zeeland

fallback
AM verkoopt Bouwbedrijf Imotec aan management. AM NV (Amstelland MDC), ontwikkelaar van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren, heeft het Zeeuwse Bouwbedrijf Imotec BV verkocht aan het management van de onderneming. De verkoop komt voort uit de overname van Projektbouw Zeeland BV door AM in april 2003. Met deze overname heeft AM haar positie op de Zeeuwse woningmarkt versterkt. Projektbouw Zeeland, inmiddels opererend onder de nieuwe naam Projectontwikkeling Zeeland, is actief in het ontwikkelen van woningen in geheel Zeeland en beschikt over een portefeuille voor de realisatie van circa 1.700 woningen. Bij de overname werd aangekondigd dat de aan Projektbouw Zeeland gelieerde bouwonderneming Imotec zou worden doorverkocht. AM richt zich namelijk uitsluitend op projectontwikkeling en verricht geen activiteiten in de uitvoerende bouw. Met de verkoop aan het huidige management van Imotec is dit voornemen gerealiseerd.

Voortzetting samenwerking
Projectontwikkeling Zeeland en Imotec zullen bij de realisatie van projecten nauw blijven samenwerken. Imotec zal in de gelegenheid worden gesteld de woningen uit de portefeuille van Projectontwikkeling Zeeland te bouwen. De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. De vakbonden en medezeggenschapsorganen zijn geïnformeerd.

Benoeming bij Projectontwikkeling Zeeland
Eerder werd bekend gemaakt dat ing. J.L.A. (Jan) Sips (37) per 1 juli jl. is aangesteld als directeur van Projectontwikkeling Zeeland. W.S.A (Willy) de Winter, oprichter en tot voor kort directeur van Projektbouw Zeeland, blijft als adviseur betrokken bij de activiteiten van Projectontwikkeling Zeeland. De onderneming heeft vestigingen in Terneuzen en Goes.

Profiel AM
AM (Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De onderneming, met een omzet van EURO 847 miljoen en een nettoresultaat van EURO 52 miljoen in 2002 waarin MDC voor een half jaar is geconsolideerd, heeft een leidende marktpositie in Nederland en een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in ontwikkeling in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.