KvK-tool voorspelt toekomstbestendigheid bedrijven

Ondernemers weten in vijf minuten of ze de coronacrisis de baas kunnen.

De Kamer van Koophandel heeft de MKB Diagnosetool geïntroduceerd. Deze tool is bedoeld om ondernemers inzicht te geven in de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. De tool is ontwikkeld vanuit het idee dat veel ondernemers willen weten hoe hun bedrijf ervoor staat in de coronacrisis.

 De MKB Diagnosetool geeft ondernemers inzicht n de prestaties van hun bedrijf ten opzichte van branchegenoten. Binnen vijf minuten komt er een adviesrapport uit met verschillende inzichten, belooft de KvK, zoals de financiële gezondheid, online zichtbaarheid, prestaties van het bedrijf binnen de sector en de waarde van het bedrijf. Iedere score leidt tot een advies op maat.

De MKB Diagnosetool maakt gebruik van de door de ondernemer ingevoerde gegevens en raadpleegt daarnaast diverse databronnen, zoals Google Trends en het CBS.

Hierbij wordt gekeken naar de ondernemer zelf, zijn bedrijf en de markt waarin hij opereert. Deze elementen samen vormen een gefundeerd adviesrapport.

De MKB Diagnosetool is ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Qredits.