Krappe arbeidsmarkt remt ondernemingen

Het groeipotentieel van ondernemingen wordt aangetast door krapte op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van BDO CampsObers Accountants & Adviseurs en Graydon Nederland.

De snelst groeiende bedrijven van Nederland zien de zoektocht naar geschikt personeel als hun belangrijkste belemmering voor verdere expansie. Van de ondervraagde bedrijven zegt zestig procent dat personeelsschaarste hun groei remt. De daarna belangrijkste groeiremmer is wet- en regelgeving, gevolgd door automatisering.

 

Marketing & Sales stuwt de groei

Het onderzoek van BPO en Graydon bracht naast de groeiremmers ook de belangrijkste stuwers van groei in kaart. Op de eerste plaats eindigde marketing en sales. Daarna volgen strategie en P&O.

Hierbij valt vooral de derde positie van P&O op. Weliswaar wordt de krappe arbeidsmarkt als belangrijkste groeiremmer gezien, maar volgens de ondernemers zijn het eerst en vooral de medewerkers die hun onderneming tot een succes maken.

Ruim zeventig procent van de ondervraagde bedrijven verwacht dat het personeelsbeleid ondanks de krappe arbeidsmarkt uiteindelijk garant staat voor het aantrekken en binnenhouden van talent.

Gerelateerde artikelen