Kostenbesparing per dak groeit

Nieuwe aanbieder om met zonnepanelen te verdienen aan lege bedrijfsdaken.

Eigenaren van bedrijfspanden kunnen vanaf vandaag terecht bij Solar Development Corporation voor verdienen aan zonnepanelen op hun dak. Het bedrijf zorgt voor de technische ontwerpen, de aanvraag voor SDE+ subsidie, de installatie van de zonnepanelen en het financieringstraject. De exploitatie van het project wordt daarna ondergebracht in een speciaal hiervoor opgerichte vennootschap. De vastgoedeigenaar bepaalt zelf in hoeveel procent van de aandelen van deze vennootschap hij wil beleggen.

De aandelen van de vennootschap worden verhandeld via Nxchange for Green Securities. Via dit innovatieve handelsplatform worden groene-energieprojecten tegen lage kosten beursgenoteerd. Voor organisaties die zich volgens regelgeving alleen met beleggingen mogen bezighouden, is er op deze manier de mogelijkheid om te beleggen in een 'energiebedrijf' op hun eigen dak.

Solar Development Corporation betreedt hiermee de groeiende duurzaamheidsmarkt die subsidie voor zonnepanelen combineert met lege bedrijfsdaken, zonder dat de eigenaar van het pand de investering zelf moet ophoesten. Waar de nieuwe speler dat doet via een aandelenconstructie op Nxchange, doet aanbieder Rooftop Energy het echter als 'solar as a service'. Daarbij hoeft de gebruiker van het bedrijfspand geen aandelen te nemen, maar neemt de stroom af van de installatie om zo op stroomkosten te besparen.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data

(bron: Solar Development Corporation, FM)

Gerelateerde artikelen