Koninklijke Volker Wessels Stevin nv neemt Brits wegenonderhoudsbedrijf Crowley over.

fallback
Koninklijke Volker Wessels Stevin nv heeft het Britse wegenonderhoudsbedrijf John Crowley (Maidstone) Limited overgenomen. Crowley is één van de grotere leveranciers op het gebied van weg- en infrastructuuronderhoud ten behoeve van de Engelse publieke sector. Ruim de helft van de goed gevulde orderportefeuille wordt verkregen uit meerjarige contracten.

Het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het onderhouden van wegen maar heeft ook een uitstekende positie weten te verwerven op het gebied van belijnen, asfalteren, het hanteren van specialistische technieken en verkeersmanagement. Andries de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Volker Wessels Stevin:”Door deze overname is Crowley in staat om de eerder gestelde doelen versneld te bereiken; het bedrijf kan nu de mogelijkheden binnen het marktgebied benutten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Crowley binnen Volker Wessels Stevin tot nog grotere bloei kan komen. Deze overname past binnen onze doelstellingen om onze activiteiten in Engeland uit te breiden en de opbrengst uit meerjarige contracten te vergroten.”

Crowley, dat 230 medewerkers in dienst heeft, verricht voor een groot aantal klanten, voornamelijk lagere overheden (‘Boroughs’ en ‘Councils’), onderhoudswerkzaamheden aan en rondom wegen in Londen en het zuidoosten van Engeland, grotendeels vastgelegd in meerjarige contracten. Het bedrijf heeft het laatste boekjaar een omzet behaald van EURO 43 mio. De Europese Onder-nemingsraad van KVWS is inmiddels geïnformeerd. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt. HOMIJ Technische Installaties bv te Nieuwegein, onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv, heeft het voornemen om per 1 januari 2003 de aandelen over te nemen van Holland Systemen Elektronische Beveiliging Den Haag B.V. (Holland Systemen). De bedrijven hebben hiervoor een intentieovereenkomst getekend.

Holland Systemen is een specialistisch bedrijf in beveiligingstechniek. Met de overname geeft HOMIJ invulling aan haar wens om de beveiligingstechniek toe te voegen aan haar activiteiten. Holland Systemen zal voorlopig vanuit de bestaande vestiging in Den Haag blijven opereren. HOMIJ is een landelijke installateur die elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties realiseert in de sectoren utiliteitsbouw, gezondheidszorg, infratechniek en industrie.