Koldijk neemt de activiteiten van Becom Marknesse over.

fallback
Installatiebedrijf en Ingenieursbureau Koldijk B.V. te Zwolle, een werkmaatschappij van Batenburg Beheer N.V., neemt de activiteiten van Becom Marknesse over door middel van een beperkte activatransactie. De koopsom wordt betaald uit eigen middelen.

Becom Marknesse is een gevestigde naam op het gebied van ventilatie- en bewaringstechnieken, alsmede het ontwikkelen van complete besturingen en automatisering voor de Agro industrie. De jaarlijkse omzet bedraagt circa EUR 2 miljoen. De activiteiten worden op termijn geïntegreerd in Koldijk en voorlopig voortgezet vanuit de huidige huisvesting van Becom Marknesse. De overname biedt Koldijk goede mogelijkheden haar werkzaamheden uit te bouwen in de Noordoostpolder en omstreken. Voorts zijn er voordelen te behalen ten aanzien van de bezetting van de capaciteit en de uitwisseling van kennis.

Koldijk verzorgt complete elektrotechnische installaties voor de sectoren industrie, utiliteitsbouw en infrastructuur. Naast de gebruikelijke elektrotechnische installaties is Koldijk gespecialiseerd in procesautomatisering, data-installaties, beveiligingstechniek, panelenbouw en onderhoud. Met circa 215 medewerkers in de vestigingen Zwolle, Kampen, Lelystad, Almere, Nijverdal en Marknesse heeft Koldijk opdrachtgevers in een groot deel van Nederland.

Batenburg Beheer N.V. omvat dienstverlenende ondernemingen op het gebied van installatietechniek, technische handel en informatietechnologie. De Batenburg Groep bestaat uit veertien operationele werkmaatschappijen, gevestigd in Nederland en België met in totaal circa 900 medewerkers.
De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan de Euronext N.V. te Amsterdam.