Kloepfel Benelux voor internationale inkoopverbetering

Kloepfel Consulting
Kloepfel Consulting en Nederlandse Procurement Services helpt internationale inkoop maakindustrie structureel te verbeteren.

Onder de naam Kloepfel Benelux opereren het Duitse Kloepfel Consulting uit Düsseldorf (met vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk en diverse landen in Oost-Europa) en Nederlandse Procurement Services (Houten, Leeuwarden, Eindhoven) samen als specialist in Direct Material Optimization voor de toenemende vraag voor internationaal inkoopadvies.

Door de toenemende internationale scope van de Nederlandse maakindustrie om haar concurrentiepositie te behouden, is er steeds meer vraag naar internationaal inkoopadvies en toegang tot internationale sourcing-netwerken zoals in Oost-Europa. Met teams in die regio kan Kloepfel Benelux hier direct op inspelen, waarbij ze bovendien kan bogen op de marktkennis en benchmarks van meer dan 1.200 projecten van Kloepfel Consulting, met name in de maakindustrie.

Lange termijn

In de praktijk blijkt dat er in de maakindustrie ook nog veel valt te winnen op NPR inkoop en logistiek. Hier ligt de focus van Procurement Services. Niet voor niets dat beide bedrijven, die zo sterk complementair zijn, de handen ineen hebben geslagen.

Kloepfel Benelux adviseert klanten over hun totale inkoopstrategie van direct materials en kijkt daarbij niet alleen naar de quick wins, maar vooral naar de structurele verbeteringen op de langere termijn. Deze inkoop is per definitie van strategisch belang en een belangrijke factor in de prijs en kwaliteit van het eindproduct.

De inkoop vereist intensieve samenwerking met de technische staf en directie bij de klant, maar ook vakinhoudelijke kennis en inlevingsvermogen van de adviserende partner. Na de succesvolle start in 2019 bij Nooteboom Trailers uit Wijchen werkt Kloepfel Benelux inmiddels voor diverse bedrijven in de maakindustrie in de Nederlandse markt.

(bron: Kloepfel Benelux; foto: )