Keti van Paassen van Bouwmaatschappij Niron in Utrecht wint nieuwe titel.

fallback
'Manager Financiële Administratie' 2003. Keti van Paassen (31) heeft de nieuwe titel 'Manager Financiële Administratie' 2003 gewonnen. De prijs, die naast de titel bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een kunstwerk, wordt donderdag 15 mei uitgereikt tijdens het eerste Nationaal Congres Administratie in De Doelen in Rotterdam. Mevrouw Van Paassen is als hoofd financiële administratie werkzaam bij Bouwmaatschappij Niron BV in Utrecht.

Uit de genomineerde kandidaten heeft de jury (vertegenwoordigers van organisaties van werkgevers en werknemers, accountants en organisatieadviseurs) de winnaar van de eretitel gekozen. Behalve naar de opleiding heeft de jury bij het beoordelen van de kandidaten vooral gekeken naar hun leidinggevende en communicatieve capaciteiten. Ook beoordeelde de jury of de financials blijk gaven van een brede belangstelling voor hun vakgebied.

Mevrouw Van Paassen heeft volgens jurywoordvoerder A. Verhoeven (voorzitter Unie MHP) “een essentiële bijdrage geleverd aan en een basis gelegd voor de nieuwe organisatie van het bedrijf”. Haar werkgever heeft haar genomineerd, omdat zij de financiële infrastructuur heeft vormgegeven, “waardoor het besturen van de organisatie eenvoudiger en betrouwbaarder is geworden”. Ook heeft zij de automatisering van het bedrijf op gang gebracht. “Met deze prestaties heeft zij reeds een belangrijke sturingsmogelijkheid voor het management gerealiseerd”, aldus Verhoeven.

De titel ‘Manager Financiële Administratie’ is een nieuw, gezamenlijk initiatief van de Associatie voor Praktijkexamens in Amersfoort en Rendement Uitgeverij in Rotterdam. De Associatie voor Praktijkexamens neemt jaarlijks 60.000 examens af, waarvan tachtig procent SPD en PDB/MBA. Daarmee is de Associatie al bijna zestig jaar de onafhankelijke exameninstelling voor boekhouding en financiële administratie. Rendement is een uitgever van praktische vakinformatie voor professionals. Van Rendement verschijnen een achttal nieuws- en adviesmagazines voor onder meer financials & controllers (FA Rendement), salarisadministrateurs (Salaris Rendement), personeelsmanagers en -adviseurs (HR Rendement) en ondernemers (Rendement en Fiscaal Rendement).