Kahuna benoemt nieuw management en stelt RvC in

fallback
Nieuwe fase in ontwikkeling van bedrijf.

Kahuna heeft het management deels vernieuwd en deels uitgebreid. Tevens is een Raad van Commissarissen ingesteld en zijn de leden daarvan benoemd. De vernieuwingen komen voort uit het streven naar verdere professionalisering van de organisatie. De benoemingen van het management zijn op 1 februari ingegaan; de aanstelling van de Raad van Commissarissen op 1 november 2004.

Met de nieuwe structuur rondt Kahuna een organisatieadviestraject af, waarin de lijnen naar de toekomst opnieuw zijn uitgezet en de visie, missie en strategie zijn aangescherpt. Rhett Oudkerk Pool, CEO en oprichter van Kahuna: “Kahuna is sterk gegroeid. Al drie jaar achter elkaar behoren we tot de snelst groeiende high-tech ondernemingen in Europa, zo blijkt uit de Fast500 van Deloitte. Groeien gaat gepaard met veranderingen en het was tijd voor een nadrukkelijke verzwaring van de bedrijfsleiding. We hebben met de uitbreiding van ons managementteam en het aanstellen van een RvC nu veel meer ervaring en professionaliteit aan boord. We zijn klaar voor de toekomst,” zegt Oudkerk Pool.

Kahuna heeft ook in 2004 weer sterk geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen, in de eigen organisatie en in marketing. De totale omzet is vorig jaar met 20% toegenomen. Met name de zogeheten recurrent revenues zijn zeer sterk gestegen. Dit is lange termijnomzet die voortkomt uit vaste, meerjarige contracten. Net als in de voorgaande zeven jaar van haar bestaan heeft Kahuna in 2004 winst gemaakt.

Het nieuwe managementteam bestaat uit:
Haydar Zohre (40) brengt bijna 20 jaar ICT ervaring in diverse rollen mee en was eerder onder meer IT Research Manager voor Coopers & Lybrand en Manager Business Development voor Q&I. Zohre wordt in de rol van Director Managed Services verantwoordelijk voor alle beheerde diensten van Kahuna. Hij volgt Paul Ferron op die Kahuna per 1 januari heeft verlaten.

Jos Engelhart (45) heeft meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van projectorganisaties en consultancy-teams en werkte eerder als senior consultant/projectmanager bij IMT voor onder meer Vereniging Kamers van Koophandel. Engelhart wordt als Director Consultancy & Projects verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten van Kahuna.

Steven Dondorp (28) was Sales Manager bij Kahuna en daarvoor Sales Executive bij Novaxess. Dondorp wordt Director Sales en verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Kahuna. Hij volgt Eric-Jan van Meningen op, die Kahuna per 1 februari heeft verlaten.

Johan Haagen (49) is per 1 februari aangesteld als Manager Finance. Hagen brengt 25 jaar ervaring mee in financieel management en verslaglegging. Hij werkte eerder voor diverse confectiebedrijven en in de entertainmentindustrie. Hij volgt Jan van der Weiden op, die Kahuna per 1 januari verliet.

Alexander van Vuuren (34) is aangesteld als Managing Consultant voor de eCRM activiteiten van Kahuna Business Solutions. Hij was Consultant en Teamleider Consultancy binnen Kahuna.

Marc de Jong Luneau (37) blijft als Director Marketing verantwoordelijk voor Marketing, Communicatie en Productontwikkeling. Hij krijgt daarnaast Kwaliteitszorg en HRM in zijn portefeuille.

Rhett Oudkerk Pool (36) blijft CEO.

De Raad van Commissarissen bestaat uit:
Ron Belt is sinds 2000 directeur/eigenaar van Belt Corporate Finance (www.beltcf.com), een financieel adviesbureau dat zich specialiseert in Technologie, Media en Telecom (TMT). In de jaren negentig was hij werkzaam bij ABN AMRO als Global Sector Director Technology Research. In die hoedanigheid heeft hij zich bezig gehouden met diverse beursgangen, fusies en overnames. Belt is afgestudeerd ingenieur informatica aan de Universiteit Twente. Belt is voorzitter van de RvC.

Kid Schuijt begon zijn loopbaan in 1965 bij het Italiaanse Olivetti als softwareprogrammeur/analist. Tussen 1975 en 1980 was hij werkzaam bij automatiseringsbedrijf MAI om vervolgens bijna 25 jaar actief te zijn als een van de oprichters van Unit4Agresso. Binnen deze beursgenoteerde onderneming vervulde hij tot 2002 verschillende directiefuncties, waaronder lid van het bestuur van de NV. Thans is hij als informal investor en adviseur bij verschillende ondernemingen actief.

René Oosterling is sinds 2000 actief als (in-)formal investor in jonge ICT-bedrijven en daarnaast betrokken als commissaris bij diverse ondernemingen. Vanaf 1986 was hij als medeoprichter 14 jaar werkzaam bij Microsoft Benelux.

Gerelateerde artikelen