Kabinet bereikt akkoord over begroting

Het kabinet is het vrijdag eens geworden over de begroting van 2010. Minister Wouter Bos van Financiën toonde zich vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad tevreden over het bereikte resultaat. 'We zijn er in een buitengewoon moeilijk jaar in geslaagd een goede begroting in elkaar te zetten', aldus Bos.

Volgens de minister biedt de miljoenennota voor 2010 voldoende ruimte om geld in de economie te steken. Hij herhaalde dat het kabinet bij de presentatie van de begroting op Prinsjesdag, 15 september aanstaande, niet alleen vooruit wil blikken op 2010, maar ook verder vooruit wil kijken.

Sinds half augustus spraken de ministers bijna dagelijks over de plannen voor volgend jaar. Afgelopen dagen maakten verscheidene bewindslieden al duidelijk dat de gesprekken soepel verliepen. De belangrijkste reden daarvoor is dat dit voorjaar de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie al tot een groot pakket crisismaatregelen besloten. Bovendien is er door het economisch zwaar weer geen extra geld te besteden.

Gerelateerde artikelen