Juryleden voor Huub van Rozendaal Award bij elkaar

De jury van de Huub van Roozendaal Award 2023 heeft met de drie laatste kandidaten gesproken. De winnaar op FM Dag (19 april) bekendgemaakt.

De winnaar van de 8ste editie van de prestigieuze ondernemersprijs wordt door een vijfkoppige jury gekozen uit een shortlist van drie genomineerden. Via een website konden afgelopen maanden kandidaten worden opgegeven.

Boels, Den Hartogh of Zeelandia?
Uit dit proces zijn drie genomineerden overgebleven: Jan Piet Valk, CFO van machine-verhuurbedrijf Boels Rental, CFO Lodewijk Lockefeer van de Zeeuwse meel- en bakmiddelenfabrikant Zeelandia en de financieel bestuurder Bram Paape van Den Hartogh Logistics.

Onder leiding van community manager Amber Overbosch hebben de juryleden Ilse Matser
Jeroen Straathof, Bert van Dongen, Albert van Bolderen, Marc Alblas afgelopen weken geluisterd naar- en gesproken met de kandidaten. De definitieve jurykeuze wordt op de FM Dag bekendgemaakt. Traditioneel nemen winnaars uit het verleden, zitting in de jury voor de daaropvolgende jaren.

Ilse Matser heeft zich na haar studie economie aan de VU en Family Business Management aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd in familieondernemingen. Zij was in het verleden verbonden aan verschillende onderwijsorganisaties verbonden. Tegenwoordig adviseert zij familiebedrijven.
Jeroen Straathof is sinds enkele maanden CFO bij het Gelderse Saba adhesives & sealants. Daarvoor was hij in dezelfde functie werkzaam voor de De Ridder Groep Interim Manager, waar hij de award won. Na zijn studie bedrijfskunde in Groningen werkte Straathof in financiële functies voor verschillende bedrijven.
Bert van Dongen is al meer dan 12 jaar de CFO van verpakkingsbedrijf Koninklijke Paardekooper. Hij won de Huub van Roozendaal Award -vorige editie- vanwege zijn verdienste voor het familiebedrijf.
Albert van Bolderen ging als CFO van Zeeman textiel onlangs met pensioen. Na een reeks van financiële functies bij onder meer Ikea, Hallfords en Kijkshop stapte hij over naar het familiebedrijf in textiel. Albert is een van de oprichters van de award. Van Bolderen is bestuurslid van brancheorganisatie Inretail.
Marc Alblas heeft de afgelopen 30 jaar bij meerdere bedrijven als CFO gefungeerd, waaronder Mooy Logistics en Van Oers Group. Zijn laatste CFO’schap vervulde hij bij Heartland Food West Coast Supply Group. Alblas is initiatiefnemer van de ‘HvR’-award. Hij volgde financiële opleidingen aan onder meer Nyenrode Business University.

Award en dagprogramma
Na enkele jaren met beperkte mogelijkheden vanwege coronamaatregelen, kan dit jaar weer een feestelijke uitreiking op FM Dag en een volledig programma voor CFO’s, financieel directeuren en hoger financieel management georganiseerd worden.

Focus op Value
De organisatie heeft er voor gekozen om met het thema Focus on Value de waardecreatie hoog op de agenda te zetten. Uit de gesprekken en contacten die community manager Amber Overbosch met CFO’s en financieel directeuren voerde, bleek dat bedrijven zich na de coronacrisis hierop willen focussen: “Daarom hebben we op 19 april in het Van der Valk Hotel Schiphol een uitnodigend programma opgezet, met de mogelijkheid een reeks aan relevante gasten te kunnen ontmoeten.”

Uitdagingen beantwoorden met inspiratie, relevantie en netwerken
Overbosch wijst er op dat veel boardrooms in moeten spelen op een snel veranderende omgeving. Uit haar contacten komt naar voren dat bestuurders –waaronder CFO’s en financieel directeuren– worstelen met vraagstukken rondom onder meer energietransitie, klimaatbeleid en gevolgen van de toenemende geopolitieke onrust. “Ik durf te stellen dat de vraagstukken een omvang en complexiteit hebben, die door de huidige generatie bestuurders nooit eerder gezien. Deze kunnen alleen opgelost kunnen worden door kennis en ervaringen van bedrijven te delen. Dat is wat wij op FM Dag faciliteren”, aldus Overbosch.

FM Dag biedt exclusief programma
Amber Overbosch wijst daarvoor op het programma van FM Dag 2023; Focus on Value: “Na jaren van beperkte mogelijkheden door coronamaatregelen, kunnen we de financieel bestuurders en managers gelukkig weer een volledig en exclusief programma aanbieden. Naast een reeks van relevante sprekers, staan er ook niet-te missen sessies en andere nuttige bijeenkomsten op het programma. Naast natuurlijk het unieke netwerken met belangrijke collega’s uit dezelfde sector. Kortom: een waardecreërend programma.”

Hét event voor CFO’s en financieel managers van organisaties met een omzet van meer dan €50 miljoen belooft weer een dag vol energie, nieuwe inzichten en verrassende ontmoetingen te worden. Bekijk de sprekers en reserveer jouw gratis ticket voor FM Dag 2023: Focus on Value. Meld je aan voor FM Dag via FM-Dag.nl