Jurgen van Breukelen treedt terug als bestuursvoorzitter KPMG Nederland

Vandaag maakt KPMG Nederland bekend dat Jurgen van Breukelen heeft besloten terug te treden als bestuursvoorzitter. De reden hiervoor is de keuze om alle aandacht binnen en buiten het bedrijf volledig op de vorderingen in het verandertraject te kunnen richten, meldt het Big4 accountantskantoor in een persbericht.

De Raad van Commissarissen zal op korte termijn en in nauw overleg met KPMG International een kandidaat voordragen om de functie van bestuursvoorzitter van KPMG Nederland te vervullen en de ingezette lijn van verandering verder door te zetten.
Jurgen van Breukelen, terugtredend bestuursvoorzitter: “Voorop staat het belang van onze klanten, onze medewerkers en ons kantoor. ‎Dat belang is geschaad en moet hersteld worden. Ik heb steeds gezegd dat KPMG grote veranderingen moet doorvoeren. Daar hebben we een goede start mee gemaakt, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Echter, zolang de aandacht binnen en buiten ons bedrijf niet naar de vorderingen in ons verandertraject gaat, maar blijft steken rondom mijn persoon, kan KPMG zich niet volledig richten op zijn klanten, dienstverlening en de ommekeer die we als bedrijf aan het maken zijn. De kentering die wij maken bij KPMG vraagt om een duidelijk signaal dat ons bedrijf breekt met het recente verleden van verkeerde inschattingen en gemaakte fouten. Dan is het aan mij om dit signaal als eindverantwoordelijke kracht bij te zetten.”
 
Van Breukelen trekt zich terug uit zijn rol als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland en beraadt zich in nauw overleg met KPMG op zijn toekomst.
 
Erik Weusten, voorzitter Raad van Commissarissen KPMG Nederland: “Ik betreur het besluit van Jurgen van Breukelen, en wil hem graag namens KPMG bedanken voor zijn grote inzet en betrokkenheid. De afgelopen periode is voor hem en KPMG verre van gemakkelijk geweest, en zijn besluit getuigt van moed en wijsheid.”
 
De Raad van Commissarissen zal op korte termijn en in nauw overleg met KPMG International een kandidaat voordragen voor de functie van bestuursvoorzitter van KPMG Nederland. De nieuwe bestuursvoorzitter zal met de Raad van Commissarissen werken aan de nieuwe governance structuur van KPMG Nederland die op 1 oktober a.s. gereed moet zijn.

Gerelateerde artikelen