Jessica Uhl nieuwe CFO van Shell

Shell krijgt een nieuwe financieel directeur. Jessica Uhl volgt Simon Henry op, die ruim zeven jaar de financieel eindverantwoordelijke was bij de olie-en gasreus.

Henry, die in totaal meer dan dertig jaar bij Shell werkte, blijft tot begin maart aan als financieel directeur en zal zijn handtekening zetten onder het jaarverslag. Daarna zal hij zijn rol gaan overdragen aan Uhl, waarna hij op 30 juni de deur achter zich dichttrekt.

Henry werd in 2009 benoemd tot financieel directeur van Shell en is naast financiën onder meer verantwoordelijk voor strategie, planning en informatietechnologie. Ook houdt hij specifiek toezicht op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten in China als 'executive director' voor Shell in de regio Azië/Pacific.

Zijn opvolger Uhl, die per 9 maart wordt benoemd, werkt sinds 2004 voor Shell en heeft meerdere leidinggevende functies bekleedt voor het concern in Europa en de Verenigde Staten. Momenteel is de Amerikaanse 'executive vice president' voor de gasdivisie van Shell. Eerder werkte Uhl voor energiebedrijf Enron en de Amerikaanse bank Citibank.

 

(ANP)