Jeroen Straathof wint Huub van Rozendaal Award

Jeroen Straathof, CFO Ridder Group, uitgeroepen tot CFO Familiebedrijf 2020: "Ik ben overweldigd!"

De succesvolle FM Dag 2020 in Bussum trok zo’n 650 bezoekers, waarvan 500 online. Als afsluiter mocht de vorige winnaar van de Huub van Rozendaal Award, Willemien Boot, bekend maken wie het dit jaar is. “De award heeft me veel erkenning gebracht,” blikte Boot terug, die als winnaar automatisch in de jury zat. “Het is mooi om deze nu over te dragen.”

De genomineerden voor de Huub van Rozendaal Award 2020, de FM prijs voor CFO van het familiebedrijf, waren:

  • Jeroen Straathof, CFO Ridder Group: “Voortdurende innovatie is van levensbelang.”
  • Grety Gerritsen, CFO Zwanenberg Food Group: “Geen uitdaging uit de weg gaan.”
  • Maurice de Wilde, CFO Koopman Logistics: “Zoektocht naar nieuwe kansen.”

Elk is een uur door de jury aan de tand gevoeld. Ook is uitvoerig met elk familiebedrijf gesproken. Eén ding hadden ze allemaal gemeen, “alle drie hebben hard gewerkt aan het duurzaam en toekomstbestendig maken van het bedrijf,” aldus Boot. Met Straathof maakte zijn werkgever een duidelijke professionaliseringsslag. Gerritsen was onmisbaar voor het M&A traject. En De Wilde was cruciaal voor de digitalisering van het bedrijf.

Toch kan er maar één de winnaar zijn. “Wat de doorslag gaf, was de goede manier waarop de winnaar de nieuwe strategie met de stakeholders samen heeft opgezet, hoe deze de nieuwe compliance structuur heeft opgebouwd en zo een toekomstbestendige verbinding tussen de raad van bestuur en de familie creëerde, en de ervaring die de winnaar meebracht uit het grootbedrijf waarmee een vernieuwingsslag gemaakt kon worden,” zette Boot de redenen uiteen.

Die winnaar was dus Jeroen Straathof, CFO van Ridder Group. “Dat had ik niet verwacht,” zei Straathof, nadat hij het podium was opgelopen en – helemaal volgens coronaregels – zelf zijn award mocht pakken. “Ik ben overweldigd! Dit is echt heel bijzonder.” Michael van Asperen, Head of Professionals Networks van organisator Alex van Groningen, overhandigde hem de felicitaties en de bloemen. Daarna, zei Straathof, zou hij eerst de pater familias van Ridder Group gaan inlichten. Na de feestelijkheden kan hij zich gaan kwijten aan zijn nieuwe rol als juryvoorzitter voor de award van 2021. Bent u er dan weer bij?

Tot ziens!

Gerelateerde artikelen