Jelle Hendrickx stapt op bij Stichting Steunfonds Probleemhypotheken

Jelle Hendrickx is niet langer de voorman van Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. Onder meer vanwege het gebrek aan begeleiding van individuele gevallen, kan Hendrickx zich niet langer verbinden aan de stichting. Dat zegt hij in een gesprek met RTLZ. Bestuurder Hilbert de Wit van de stichting verwijt Hendrickx op zijn beurt het vragen van een veel te hoge gage.

Jelle Hendrickx trad maanden op als woordvoerder van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. Troef was een individuele aanpak middels overleg met het DSB-bestuur, dat door het omvallen van de bank niet langer mogelijk bleek. Hendrickx laat nu in het gesprek weten dat de stichting professionaliteit laakt en dat de gedupeerden daarom inmiddels nog verder in de problemen zijn geraakt.

Met name de quickscan, die gedupeerden 50 euro kost, zou onnodig zijn. Hendrickx zegt dat de diepere analyses veel beter zijn. Bestuurder Hilbert de Wit noemt de gage van Hendrickx juist als voornaamste probleem. Voor de quickscan zou Hendrickx inmiddels tot 550 euro vragen. Daarnaast zou hij veel onkosten declareren en te solistisch optreden.