Jeannette Franken benoemd tot associate partner bij CPI

Jeannette Franken (1967) is benoemd tot associate partner bij CPI. Franken richt zich binnen CPI op Governance en Compliance, waaronder strategische advise

Juridisch-financiële bril met sociaal randje
Voordat Franken bij CPI startte was zij adviseur voor Raden van Commissarissen en mediator. Tevens was zijn werkzaam bij de Dutch Development Bank FMO als Director Legal Affairs en General Counsel. 
Naast het herstructureren en aansturen van een afdeling met 20 medewerkers, zette zij het compliance beleid op en adviseerde zij de Management Board, waaronder bij de verkoop van FMO dochter, NIO N.V. Ook was Franken bij FMO lid van de Compliance Committee en lid van het Executive team. Van 2000-2004 vervulde Franken (interim)management functies bij diverse bedrijven. Daarvoor vervulde zij diverse juridische managementfuncties bij ABN AMRO Bank.
Franken: ‘De ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan valt als een puzzel in elkaar bij CPI. Ik kan bij CPI op strategisch niveau over governance adviseren en tegelijkertijd op pragmatische wijze implementatietrajecten begeleiden met de goede senior professionals van CPI. Mijn interessegebied ligt op de elementen gedrag en cultuur binnen organisaties. Cruciaal is hoe de professionele waarden van de top aansluiten op de doelen en waarden van de organisatie. Dat is het begin van goede governance.’
 
Versterking van het team
‘Jeannette Franken verrijkt CPI met haar brede en deskundige governance kijk op financiële situaties en organisaties. Ondanks dat compliance, legal en riskmanagement nog altijd als aparte afdelingen -ook in de financiële sector- worden gezien, raken ze steeds meer met elkaar verweven. Wet- en regelgeving is van grote invloed op allerlei vlakken in de bedrijfsvoering en gedragselementen spelen hierin ook een grote rol. Met Jeannette kunnen we onze klanten nog beter adviseren en ondersteunen op dit gebied’, aldus Simone Heidema, oprichter en managing partner van CPI.
CPI, met kantoren in Nederland, Singapore, Hong Kong en Shanghai, is de professional services organisatie die klanten en professionals ondersteuning biedt op het gebied van risk, finance en governance door middel van strategisch advies, implementatie en interim management.