Jamie Dimon, JPMorgan: ‘Oorlog Oekraïne is mijn grootste zorg’

De topbankier denkt verder dat de Amerikaanse economie een diepe recessie kan ontwijken.

De oorlog in Oekraïne is de grootste zorg voor de economie. Dat zei topman Jamie Dimon van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase tegen persbureau Bloomberg. Ook de verslechterende verhoudingen tussen China en de Verenigde Staten baren hem veel zorgen.

Volgens de topman van de grootste bank van de VS zijn die zaken veel meer van belang voor de wereldeconomie dan de dagelijkse economische schommelingen. Hij denkt verder dat de Amerikaanse economie een diepe recessie kan ontwijken, ondanks de renteverhogingen van de Federal Reserve tegen de hoge inflatie. “We kunnen nog steeds een zachte landing maken”, aldus Dimon. Hij stelt dat de Amerikaanse consument er financieel goed voor staat, hoewel dat op een gegeven moment wel minder zal worden.

In het interview met Bloomberg Television verklaarde Dimon verder dat kunstmatige intelligentie een enorm potentieel heeft. Hij zei dat JPMorgan Chase kunstmatige intelligentie al inzet om bijvoorbeeld fraude tegen te gaan en risico’s te beoordelen. “Dit is pas het topje van de ijsberg. Voor mij is het heel bijzonder”, aldus de topbankier.