IT-bedrijf Nedfield op de fles

Het beursgenoteerde IT-bedrijf Nedfield, dat voor 2008 Tulip Computers heette, is failliet. Dat liet het bedrijf gisteren weten. Twee dochterondernemingen van Nedfield kwamen eerder dit jaar ook al in financiële problemen. Dochter 2L International maakte in juni nog bekend een doorstart te gaan maken.

Eerder dit jaar werd de Duitse dochter van Nedfield Tulip Beteiligungs failliet verklaard. ‘De consequenties naar aanleiding van deze uitspraak zijn op dit moment door Nedfield nog niet in te schatten’, aldus de onderneming. De voormalige bewindvoerder Groenewegen is door de rechtbank benoemd tot curator.

Nedfield NV werd in 1979 opgericht als Tulip Computers en was een lange tijd, na marktleider IBM, de grootste computerverkoper op de Nederlandse markt en de vierde in Europa. De laatste jaren maakt het bedrijf echter vooral randapparatuur en consumentenelektronica.

In 2008 werd de naam gewijzigd in Nedfield. Op 30 juni van dit jaar werd uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zei in mei zijn strategie te moeten aanpassen, als gevolg van de moeilijke economische en financiële situatie.

 

Gerelateerde artikelen