Intrum Justitia kiest voor een pan-Europese strategie

Intrum Justitia introduceert een nieuw logo in een nieuwe kleur voor al haar bedrijven in de 24 Europese landen waarin het actief is. Het is het startsein voor de nieuwe, pan-Europese strategie van Europa's grootste credit management organisatie.

Intrum Justitia biedt nu in alle 24 landen dezelfde credit management oplossingen aan voor klanten. Het bedrijf verwacht hierdoor haar positie als full service aanbieder in de credit management branche nog verder te versterken.

“Voorheen werden we vooral gezien als incassobureau”, legt Marcel van Es (Algemeen Directeur Intrum Justitia Nederland) uit. “In Nederland is het dienstenportfolio al langer geleden uitgebouwd met een complete range aan credit management diensten, zoals informatie over kredietwaardigheid van klanten, het verzorgen van het gehele traject van factureren tot incasseren of het managen van debiteuren.

Dat gebeurt vanaf nu in alle landen in Europa. We bieden niet langer producten aan, maar oplossingen. We verlaten dus de meer gefragmenteerde wijze waarop we tot voor kort werkten. Het grote voordeel is dat we klanten nu een nog veel betere pan-Europese service kunnen bieden en meer gebruik kunnen maken van de synergie tussen de verschillende markten.”

Meer nog dan nu al het geval is, zal Intrum Justitia intensief samenwerken met opdrachtgevers. “Wij vertegenwoordigen vaak onze klant naar zijn klanten. Dat moeten we doen op dezelfde manier – of liever nog beter – dan onze klant dat zelf zou doen.”

Bij de ontwikkeling van de nieuwe marktstrategie zijn de medewerkers van het bedrijf in alle 24 landen nadrukkelijk betrokken geweest. Dat zal ook bij de verdere uitbouw van de onderneming zo zijn. Van Es: “Onze medewerkers zijn ons gezicht naar de buitenwereld. Zij moeten onze belofte elke dag waarmaken. Dat is dus ook te zien in het nieuwe logo: dat de mens symboliseert.”

 

 

Over Intrum Justitia
Intrum Justitia Nederland B.V. is de grootste speler in de markt voor Credit Management Services. Vanuit het hoofdkantoor in Den Haag worden uiteenlopende opdrachtgevers zoals verzekeraars, industriële producenten en telecommunicatiebedrijven bediend. In Nederland heeft Intrum Justitia 9.000 opdrachtgevers, een marktaandeel van 43% en 500 medewerkers.

De Intrum Justitia Groep is genoteerd aan de beurs van Stockholm en is Europees marktleider op het gebied van Credit Management Services. Het bedrijf biedt innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor het innen van vorderingen op consumenten en bedrijven in binnen- en buitenland.

Een totaalpakket aan Credit Management diensten die in de verschillende stadia van het financiële proces kunnen worden ingezet. Van factureren tot incasseren. De Intrum Justitia Groep heeft meer dan 90.000 opdrachtgevers en zo’n 2.900 medewerkers in 24 Europese landen.

Gerelateerde artikelen