Introductie Amadeus Corporate Suite, de oplossing om substantieel tijd en geld te besparen op business meetings

Amadeus, een toonaangevende technologie partner in de wereldwijde reisindustrie introduceert vandaag onder het motto 'Meet. Smart' haar nieuwe toepassing Amadeus Corporate Suite, volledig gericht op het optimaliseren van het proces voor het plannen en boeken van business meetings.

Hiermee bevestigt Amadeus haar commitment om een volledig geautomatiseerde  ‘end-to-end service’ voor de zakelijke reismarkt te realiseren.
Amadeus Corporate Suite wordt met mondiaal actieve farmaceutische  marktleider MSD als pilot klant in de Benelux geïntroduceerd en zal vanaf het derde kwartaal beschikbaar zijn in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Groot Brittannië.
Amadeus Corporate Suite is uiterst flexibel en modulair op te zetten, afhankelijk van de wensen en gebruikstoepassingen van de klant en kan volledig geïntegreerd worden in het corporate travel IT platform van de klant.
Waar bestaande self-booking tools zich voornamelijk richten op het boeken van reizen, geeft Corporate Suite ook direct en vooraf inzicht in de totale kosten van een meeting en biedt ook alternatieven voor het reizen zoals video-conferenties.
• Corporate Suite biedt de gebruiker in een paar klikken meerdere opties voor het aankondigen, voorstellen en uiteindelijk vastleggen van het gehele meeting traject.
 
• Op basis van het aantal personen, zakelijk reisbeleid en hun werklocaties, stelt het programma het meest efficiënte tijdstip en locatie voor de meeting voor, evenals de meest effectieve vergadermethode.
 
• En niet onbelangrijk: het geeft vooraf een duidelijke indicatie van de totale kosten van de meeting, voor alle betrokken deelnemers.
 
• Met als resultaat: qua kosten geen verrassingen achteraf, meer efficiency, betere communicatie en de mogelijkheid om op basis van de keuzes een substantiële kostenbesparing te realiseren.
 
Bedrijven die de toepassing gebruiken, halen voordeel uit dit sterk verbeterde en geautomatiseerde samenwerkingsproces. De gehele organisatie van een meeting wordt versneld en het vereenvoudigt de toepassing van het zakenreisbeleid.
Met als direct resultaat: het reduceren van kosten. Corporate Suite stelt TMC’s (Travel Management Companies) in staat, om buiten boekingen, een aanzienlijke toegevoegde waarde in  dienstverlening aan hun klanten te bieden.
 
Daniëlle Gerrits, Associate Director Travel EMEA /GWES Enterprise Shared Services van pilot klant MSD: “We zijn erg verheugd om met Amadeus samen te werken en de toepassing in ons bedrijf te implementeren. Door Corporate Suite te gebruiken zijn we ervan overtuigd dat we op meerdere fronten een efficiency slag kunnen maken. Niet alleen om onze zakenreizen inzichtelijker en rendabeler te maken, maar ook in termen van onderlinge coördinatie en communicatie.”
 
Florian Tinnus, Head of Corporations & Resellers bij Amadeus: “Amadeus Corporate Suite illustreert ons commitment om in het Corporate Travel IT segment te investeren en oplossingen te bieden die tegemoet komen aan de eisen en wensen van het bedrijfsleven en TMC’s. Bedrijven zoals MSD hebben nu de beschikking over een innovatieve, alles-in-één oplossing die zakelijke meetings van begin tot eind optimaliseert en de kosten reduceert.”
Amadeus is een vooraanstaande leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reisbranche. Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, etc.), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (Bedrijfsleven en Travel Management Bedrijven). De Amadeus groep heeft wereldwijd ca. 10.000 mensen in dienst, verspreid over centrale kantoren in Madrid (hoofdkantoor), Nice (ontwikkeling) en Erding (Operations) en 71 lokale Amadeus Commercial Organisaties over de hele wereld. Amadeus opereert onder een transactie gebaseerd business model.
 
Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurs van Spanje onder het symbool “AMS.MC” en is onderdeel van de IBEX 35 index.
 
Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com