Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

De speelgoedwinkelketen kampt met aanhoudend zware marktomstandigheden.

Hierdoor is een “stevige herstructurering” van de organisatie noodzakelijk, aldus het bedrijf. De afgelopen tien jaar is de verkoop van speelgoed gehalveerd en de toenemende concurrentie van discounters maakt de stap onontkoombaar, laat Intertoys weten.
Voorlopig blijven de winkels open. De rechter in Amsterdam heeft bewindvoerders aangesteld en gaan kijken naar manieren om Intertoys overeind te kunnen houden. “Wij betreuren de huidige onzekerheid”, zegt topman Roland Armbruster. “Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren.”

In 2017 verkocht aan investeerder

De speelgoedketen maakte jaren deel uit van Blokker Holding, totdat Intertoys in 2017 werd verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Onder de nieuwe eigenaar werden vernieuwingen doorgevoerd, zoals een nieuw IT-platform en aanpassingen in de leveringsketen. Volgens een zegsman was er jarenlang amper geïnvesteerd in de webwinkel. Inmiddels is duidelijk dat er meer nodig is.

Lees ook: detailhandel boekt in 2018 hoogste omzet in elf jaar
Intertoys heeft 300 winkels in Nederland en Belgie?, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast heeft Intertoys nog ruim honderd franchisenemers in Nederland. Er werken 3200 mensen.