Internationale expansie: tips voor financieel directeuren

Wilt u de wereld veroveren? Zo pakt u nieuwe uitdagingen in nieuwe gebieden aan.

Partnerbijdrage van:

Als een bedrijf succes heeft in eigen land en een vast bestand van trouwe klanten heeft opgebouwd, is de volgende logische stap vaak uitbreiding naar het buitenland.

Er kunnen verschillende redenen voor zijn: de potentiële markt vergroten, snel marktaandeel veroveren voordat een ander uw succes kopieert, of de bedrijfsvoering van klanten over de grens ondersteunen.

Wat de reden ook is, internationale expansie brengt een aantal speci?eke uitdagingen met zich mee, vooral culturele verschillen, taalbarrières, en concurrentie van lokale partijen in een nieuwe regio. Dit zijn vooral grote uitdagingen voor snelgroeiende organisaties die hun activiteiten rap zien groeien zonder hiervoor bestaande structuren en processen te hebben, met een gebrek aan ervaren werknemers en middelen, en een strategie die zich moet ontwikkelen terwijl men groeit.

Vooral voor ?nance teams betekent dat omgaan met onbekende wet- en regelgeving, plaatselijke belastingverplichtingen en de e?ecten van valutaschommelingen. Een klein foutje kan hierbij al snel serieuze gevolgen hebben. Het is dan ook overduidelijk: de grens overgaan brengt ook risico’s met zich mee, hoe groot de voordelen ook kunnen zijn.

Ontdek in deze gids van NetSuite hoe u zich nog beter kunt voorbereiden

Gerelateerde artikelen