ING wint prestigieuze prijs voor beste financieel dienstverlener in M & A

Nederlandse overnamesector beloont ING voor rol in financiering

ING heeft gisterenavond de prijs voor de Best Acquisition Finance Provider gewonnen. Dat gebeurde  op de jaarlijkse en prestigieuze M & A Awards, waarmee het ‘overname & fusie jaar’ traditioneel wordt afgesloten. In een reactie zei Head of Acquisition Finance Laurens Donker ‘enorm gecommitteerd aan onze klanten te zijn waardoor we die die stap extra zetten.” Hij bedankte daarnaast ook zijn gehele team voor de prijs.

Afgelopen jaar wijzigde de organisatie van de felbegeerde awards het reglement na consultatie met verscheidene stakeholders in de sector. Dit leidde er onder meer toe dat winnaars van vorig jaar dit jaar niet opnieuw genomineerd konden worden. Daarnaast vielen ook meer vrouwelijke winnaars in de prijzen. In totaal werden 26 awards uitgereikt in meerdere categorieën, aan zowel individuen als teams.

  • regelementswijziging lijkt vruchten af te werpen
  • aantal vrouwen onder awardwinnaars toegenomen

De prijs voor Beste overnamedeal (zoiets als de Oscar voor beste film), ging naar de overname van Ordina door Sopra Steria, terwijl Torqx Capital Partners, de prive equity-firma die recentelijk Beter Bed van de beurs wist te plukken ook een van de exclusieve awards mee naar huis mocht nemen. In een reactie op de award hintte Managing Partner Lennert Spek op ‘een volgende deal die waarschijnlijk al in aantocht is’. [Artikel gaat verder na deze alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Investeringsfirma NPM Capital werd het podium op gehesen om de award voor Best Family Office in ontvangst te nemen en daarnaast waren er beloningen voor de beste Private Equity House Waterland, Egeria (Mid-Market) en de dames en één heer van Karmijn Kapitaal (Lower Mid-Market).

Verder mag Pellicaan Advocaten zich een jaar lang Best Diversity Firm noemen. Naast de uitreiking van verschillende overige andere awards werd Omar El Gachi van Stibbe Best Young M&A Lawyer bestempeld.

De M & A awards komen jaarlijks mede tot stand op basis van gegevens en data in een dealdatabase alsook door nominaties en verschillende jurybeoordelingen en na controle van een notaris.