Infor BI scoort hoge ogen in BARC BI Survey 14

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, kondigt aan dat haar Business Intelligence oplossing volgens de BI Survey 14 van BARC een leidende positie inneemt in de internationale BI-markt.

Voor het jaarlijkse onderzoek heeft Business Application Research Center (BARC) BI-gebruikers uit de hele wereld ondervraagd. Infor behoort in 13 categorieën, waaronder producttevredenheid, projectsucces en big data analyses tot de ‘leaders’. In acht categorieën, waaronder de prijs-waardeperceptie en visuele ontwerpstandaarden overtreft Infor zelfs de concurrentie. 
Aan het BI-onderzoek van BARC namen ruim 3000 BI-gebruikers deel en in totaal zijn 34 producten geanalyseerd. Er is gekeken naar de productieselectie en het gebruik. Infor is opgenomen in vier groepen: grote internationale BI-leveranciers, grootschalige bedrijfsrapportage leveranciers, OLAP-analyse aanbieders en aanbieders van planningssoftware. 
Uit het onderzoek komt naar voren dat klanten bij hun selectie Infor BI als excellent waarderen. Ook op innovatiegebied scoort Infor goed. Klanten evalueren de mogelijkheden voor big data analyses als vooruitstrevend en plaatsen Infor op de tweede plaats in de groep leveranciers van grootschalige bedrijfsrapportages en op de vierde plaats in de groep van aanbieders van planningssoftware.
“Infor behaalt dit jaar mooie resultaten en is een innovatieleider op het gebied van visuele ontwerpstandaarden, big data analyses en cloud BI. Klanten hebben bovendien een zeer positief beeld van hun investering in Infor”, aldus Dr. Carsten Bange, CEO van de BARC Group. “Met het oog op de samenwerking met Amazon Web Services zal het interessant zijn om de voortgang van de leverancier op het gebied van cloud BI in kaart te brengen.”
“We zijn erg blij met de positieve feedback van klanten. De BI Survey 14 laat zien dat onze strategie weerklinkt in de markt. Met de continu toenemende hoeveelheid van gegevens groeit de vraag naar high-performance analyseoplossingen. Tegelijkertijd moet de complexiteit van de oplossing beheersbaar blijven, zodat zo veel mogelijke gebruikers het met gemak kunnen gebruiken”, zegt Jan Gahde, Manager, Product Management BI bij Infor. “Infor BI is met deze voorwaarden in het achterhoofd ontworpen. Onze volgende stap is om analytics in de cloud aan te bieden zodat gebruikers nog sneller en gemakkelijker toegang krijgen tot informatie en deze kunnen delen.” 
Infor BI geeft de juiste informatie aan de juiste individuen, op het juiste moment, zodat besluitmakers binnen de organisatie nieuwe bedrijfsmogelijkheden kunnen identificeren en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Infor BI is een uitgebreid en geïntegreerd business intelligence platform en bevat financiële en operationele rapportages en analyses, dashboards, planning, budgettering, forecasting, role-based analytics, data mining en financiële consolidatie-mogelijkheden. Infor BI kan worden geïntegreerd met allerlei verschillende applicaties en databronnen en is een belangrijk onderdeel van Infor BI. Infor BI kan worden gebruikt in combinatie met andere Infor ION applicaties, of als een op zichzelf staande oplossing.
Over Infor
Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepubliceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 73.000 klanten in 200 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor het realiseren van snelheid, met een innovatief ontwerp die eenvoudig, transparant en elegant is en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten. Kijk voor meer informatie op: nl.infor.com.