Improven sluit partnership met BlackLine

Financial close-softwaremaker BlackLine is toegetreden tot het Business Partner-netwerk van Improven.

De automatiseerder biedt een SaaS-oplossing die ondersteunt in het simplificeren en standaardiseren van financiële closing- en compliance-processen. Door de samenwerking met BlackLine versterkt Improven zijn propositie in de ‘record-to-report’-markt. De consultants van Improven zullen organisaties ondersteunen bij de implementatie van de software van BlackLine.

“Met BlackLine zetten we de eerste concrete stappen in de wereld van robotisering in de financiële processen”, aldus een woordvoerder van Improven over de nieuwe business partner. De SaaS-oplossing van het softwarebedrijf helpt organisaties onder meer bij de maandafsluiting met task management en smart close, automatische aansluitingen en cijferbeoordelingen, het matchen van transacties, het uitvoeren en beheersen van intercompany-transacties, het analyseren van fluctuaties, het genereren van journaalposten en het uitvoeren en inzichtelijk maken van (interne) controleactiviteiten. 

“BlackLine onderscheidt zich van concurrenten met name door de breedte van de oplossing, wat bijdraagt aan haar marktleiderschap. Zij bedienen zeer mooie organisaties, maar er ligt ook nog veel potentieel. Mede daarom hebben wij voor dit partnership gekozen. Daarnaast is het aantal partners beperkt en wordt ook beperkt gehouden”, stelt Improven.

 
Het bureau – dat zich vanuit finance-, IT- en riskperspectief richt op het optimaliseren van processen, informatievoorziening en projecten – gaat opdrachtgevers helpen met het in gebruik nemen van de BlackLine-software: “Implementaties van BlackLine zijn veelal groot in omvang, van complexe aard en vereist inhoudelijke kennis op het gebied van Finance, IT en Risk. Daarnaast speelt verandermanagement een belangrijke rol in dit soort trajecten. Laat dit nou precies zijn waar wij als Improven goed in zijn. Op deze manier kan BlackLine zich focussen op productontwikkeling en draagt Improven zorg voor de implementatie en het verandermanagement.” 

Nadat het partnership officieel was bezegeld, ging Improven direct aan de slag met een BlackLine-implementatie bij hotelketen CitizenM. Ook heeft het bureau recentelijk een proof of concept gebouwd voor luchthaven-retailer Dufry, waar de implementatie binnenkort van start gaat. Tot slot zijn de ervaring bij CitizenM gepresenteerd aan branchegenoot The Student Hotel. 

“Om de huidige vraag te vullen zijn momenteel vijf consultants van Improven bezig om zich officieel te certificeren voor BlackLine. Sommigen van ons zijn al reeds gecertificeerd”, aldus Improven. “Al met al zijn we dus goed uit de startblokken. In de toekomst verwachten we meer BlackLine-projecten te gaan doen. Daarbij is het de verwachting dat het Improven BlackLine team zich zal uitbreiden naar tien personen.”

Lees ook: CEO BlackLine: “Finance enige afdeling die zelf geen budget krijgt”

Gerelateerde artikelen