IEX introduceert nieuw beleggersmagazine

fallback
IEX, het eerste en snelstgroeiende platform voor financiële informatie-uitwisseling in Nederland, introduceert vrijdag 26 november een nieuw magazine voor beleggers in Desmet Studio's in Amsterdam: het IEX magazine. Hiermee breidt IEX.nl haar online activiteiten uit naar print. Tijdens de IEX-bijeenkomst in Amsterdam wordt tevens het beleggersonderzoek "Kopen in 2005" gepresenteerd, waaraan 2.500 beleggers hebben meegedaan.

IEX Magazine
Tot dusver was IEX voornamelijk actief op internet, met onder andere de veelbezochte websites IEX.nl en Debeurs.nl. Die vormen gezamenlijk de grootste beleggerscommunity van Nederland, met ruim 250.000 geregistreerde leden en gemiddeld zo’n 16 miljoen pageviews per maand. Om tegemoet te komen aan de wens van zowel lezers als adverteerders, komt IEX.nl nu met een nieuw beleggersmagazine in print. ‘Dit is een logische stap in de vijfjarige geschiedenis van IEX,’ stelt IEX-directeur Eric Visser. ‘We zijn uitgegroeid tot een toonaangevend financieel medium, en met dit magazine bieden we een extra service aan onze leden, die iets toevoegt aan de websites. Ook in de advertentiemarkt is ons plan erg enthousiast onthaald.’ IEX Magazine verschijnt zes keer per jaar, waarbij in ieder nummer één bijzonder financieel thema centraal staat. Van de totale oplage van 50.000, worden 40.000 exemplaren gratis toegezonden aan een selecte groep leden van IEX. Het blad kost 4,95 euro in de losse verkoop.

Van beleggers voor beleggers
‘De kern van de bladformule is “Van beleggers voor beleggers”, geheel in lijn met de website en alle andere activiteiten die IEX uitvoert’, aldus hoofdredacteur Pieter Kort. ‘IEX doet niet aan vrijblijvend beurscommentaar, maar laat altijd de beste professionele beleggers aan het woord, zowel in columns als in interviews. Daarbij heeft IEX op het gebied van onafhankelijkheid een naam hoog te houden, dus die vindt de lezer ook terug in dit magazine.’ IEX blijft trouw aan haar interactieve karakter, want het merendeel van de artikelen in het blad is ook online te vinden op de speciaal in het leven geroepen zustersite magazine.iex.nl. Op die site kunnen beleggers discussiëren over de opinies en verhalen uit het blad en worden de scores van aandelenadviezen uit het magazine continu bijgehouden.

Resultaten beleggersonderzoek: AEX +10% en ING ’troetelaandeel’ 2005
IEX.nl heeft in november 2004 onder haar leden het IEX Beleggersonderzoek “Kopen in 2005” gehouden. Maar liefst 2.500 beleggers deden aan deze enquête mee. Een opvallende uitkomst is dat beleggers voorspellen dat in 2005 de AEX aanzienlijk zal stijgen (plus 10%). Daarnaast wordt ING het ’troetelaandeel’ van 2005. Binnen de AEX geven beleggers de voorkeur aan banken en bankverzekeraars, maar merkwaardig is dat ING met kop en schouders boven alle andere aandelen uitsteekt, terwijl sectorgenoten ABN Amro, Aegon en Fortis in geen velden of wegen te bekennen zijn. Uit het IEX Beleggersonderzoek kwam verder het volgende profiel naar boven van Dé Nederlandse Belegger:

Geslacht: man (95,1%),
Leeftijd: 45 à 65 jaar (54%),
Beleggingen: AEX-aandelen (43%).
Bank: Rabobank (22%),
Belegd vermogen: Tussen de 25.000 en 100.000 euro (32,4%).
Niet onbelangrijk, dé Nederlandse belegger is dagelijks met zijn portefeuille bezig (54%) en heeft vertrouwen in de beurs op lange termijn (31%).