Iets minder openstaande vacatures

Eind maart stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 97.000 vacatures open. Dat zijn er 5.000 minder dan een kwartaal eerder. Hiermee zet de daling van het aantal vacatures door. Het aantal openstaande vacatures is het laagste in tien jaar. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Het aantal vacatures nam over nagenoeg de gehele linie licht af. Bij de gezondheids- en welzijnszorg was de afname het grootst. Het aantal vacatures daalde met 2.000 tot 13.000. Alleen bij het openbaar bestuur nam het aantal vacatures iets toe. Eind maart waren er 5.000 openstaande vacatures in deze bedrijfstak.

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door hoeveel vacatures er zijn ontstaan en zijn vervuld. In het eerste kwartaal van 2013 zijn er 153.000 vacatures ontstaan, 16.000 minder dan een jaar eerder. Ook het aantal vervulde vacatures lag in het vierde kwartaal lager dan een jaar eerder en kwam uit op 150.000.

Bron: CBS
__________________________________________________________________________________
Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen