ICTroom wint prijs voor modulair datacenter portfolio

Op basis van haar recente analyse van de modulaire datacenter markt beloont Frost & Sullivan ICTroom met de "2016 Frost & Sullivan Award voor Product Line Strategy Leadership". ICTroom heeft een niche voor zichzelf gecreëerd in de modulaire datacenter industrie door zich te positioneren als een integrator met uitstekende technologische expertise. Het bedrijf heeft een breed scala van datacenter oplossingen met a ls toegevoegde waarde dat deze in hoge mate aanpasbaar zijn. Het onlangs gelanceerde modulaire datacenter portfolio kent een keur aan producten, waaronder de IMD250 die opvalt door zijn baanbrekende flexibiliteit.

ICTroom’s Integrated Modular Data Centre (IMD) portfolio maakt gebruik van een gemeenschappelijk platform, waarbij verschillende oplossingen kunnen worden geconfigureerd met behulp van een standaard toolkit van componenten. “Het IMD portfolio is uiterst schaalbaar, zelfs binnen de modules zelf. De IT-capaciteit kan worden ingezet in meerdere fasen en componenten en modules kunnen gelijktijdig worden toegevoegd zonder onderbreking van de lopende processen`, aldus Frost & Sullivan`s Senior Industry Analyst Gautham Gnanajothi. `Door de uitbreiding van het portfolio biedt ICTroom nu nog meer stappen in schaalvergroting van capaciteit en voegt het een nieuwe productlijn toe voor micro-sites met de eisen van minder dan 100 kW.`
In 2016 vestigde ICTroom zijn naam definitief door de lancering van drie nieuwe productlijnen: de IMD50, IMD250 en IMD1000. Deze oplossingen stellen het bedrijf in staat tegemoet te komen aan alle mogelijke datacenter toepassingen – van een situatie voor enkele racks in een kantoor omgeving tot een datacenter module op het dak van een ziekenhuis, of zelfs een multi-megawatt datacenter campus.
De belangrijkste onderscheidende factor is volgens Frost & Sullivan dat ICTroom een gespecialiseerd integrator in plaats van een fabrikant is. Dit geeft het bedrijf toegang tot geavanceerde technologieën in de waardeketen en de mogelijkheid om de best-of-breed componenten te gebruiken in haar oplossingen.
Het IMD-platform maakt gebruik van een geavanceerd Building Information Modeling systeem (BIM) dat binnen het ontwerp een nauwkeurigheid tot op sub-millimeter niveau garandeert. “Het is een pre-engineered 3D lay-out van het gehele ontwerp, met inbegrip van alle apparatuur en bekabeling, die het bedrijf in staat stelt eventuele conflicten vooraf te identificeren en te verhelpen voordat het bouwproces begint` merkt Gnanajothi op. `Met de snelle bouwtijd van 12 tot 15 weken, levert ICTroom een best-in-class prestatie en overtreft het zelfs het traditionele colocation aanbod`.
Het bedrijf heeft een significante stap voor op zijn concurrenten wanneer het aankomt op het “Datacenter-as-a Service (DCaaS) ontzorg-model, waarbij voor klanten een volledig eigen datacenter wordt gerealiseerd in een OPEX model. ICTroom neemt hierin alle activiteiten voor haar rekening, vanaf de aankoop van grond tot de bouw en het dagelijkse datacenter management.
Uiterst betrouwbaar partner netwerk
De betrouwbaarheid van ICTroom’s supply chain is een andere belangrijke reden voor het enorme succes in deze sterk concurrerende omgeving. De alliantie partners van het modulaire datacenter portfolio zijn toonaangevende leveranciers van datacenter componenten en oplossingen zoals Siemens, Pon Power als vertegenwoordiger van Caterpillar, Eaton, en Denco Happel. ICTroom heeft sterke banden ontwikkeld met deze partners, waardoor gezamenlijke klantbetrokkenheid gecreëerd wordt die mede garant staat voor een optimaal functionerend eindresultaat. Siemens verzorgt alle medium en low-voltage power distributie, brandveiligheid, beveiliging systemen en gebouw automatisering oplossingen. Pon Power in zijn rol als officieel dealer van Caterpillar, levert ICTroom met betrouwbare (nood) energie-oplossingen en adviseert ICTroom van ontwerp tot de inbedrijfstelling met behulp van Cat motoren en generatoren en combineert deze met full-service oplossingen. Het Adia-Denco koelsysteem van Den co Happel, dat indirecte vrije koeling combineert met adiabatische bevochtiging, zorgt voor de zeer lage jaarlijkse operationele kosten van de modules. De UPS-systemen van Eaton completeren het ecosysteem, waarvan de ‘state of the art’ en innovatieve UPS-technologie, energieverspilling minimaliseert en de operationele efficiëntie maximaliseert. Al deze technische bouwstenen stellen ICTroom in staat om zeer betrouwbare en efficiënte datacenter omgevingen te realiseren.
Over ICTroom
ICTroom ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert uiterst betrouwbare computerruimtes en datacenters en creëert een omgeving en technische infrastructuur waarin IT hardware optimaal presteert.
ICTroom bedient een klantenkring van nationale en internationale ondernemingen, bedrijven en organisaties voor wie de IT performance wordt geborgd door een infrastructuur te creëren waarbinnen maximale beschikbaarheid en zekerheid is gegarandeerd. Maatschappelijke thema’s zoals sustainability maar ook business agility zijn daarbij vaste componenten in de aanpak en het ontwerp.
De basis van het succes wordt gevormd door het combineren van een hoogwaardig kennisniveau met de allerbeste techniek. Met een pragmatische aanpak en een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure projecten, bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten en diensten onderscheidt ICTroom zich binnen de kritische datacenter sector.