Hybride werken levert CFO’s kostenbesparing op

Amerikaanse CFO's willen hybride werken behouden

Hybride werken bewijst niet alleen zijn waarde als het gaat om het aantrekken en behouden van toptalent in organisaties, maar een recent rapport van een internationale website voor HR-nieuws (‘8 in 10 CFO’s see hybrid work as a cost cutter’) toont aan dat de voordelen ervan zich ook uitstrekken tot kostenbesparingen. Uit een onderzoek van IWG onder meer dan 250 fulltime Chief Financial Officers (CFO’s) in de Verenigde Staten blijkt dat hybride werken een aanzienlijke impact heeft op de financiële gezondheid van bedrijven.

  • Hybride is effectief voor het aantrekken van talent …
  • … en ook als kostenbesparende maatregel
  • 81% van CFO’s beschouwt hybride werken als kostenefficiënt
  • 87% van CFO’s wil hybride model voort te zetten

Van de ondervraagde CFO’s gaf maar liefst 81% aan dat ze hybride werken beschouwen als een kostenefficiënte maatregel. Bovendien heeft 87% van hen plannen om hun hybride werkmodel de komende vijf jaar voort te zetten. Een van de onderzoekers merkt op dat het onderzoek aantoont dat CFO’s en bedrijfsleiders om vele redenen hybride werken omarmen: “Het ondersteunt niet alleen de balans en het welzijn van werknemers in hun werk-privéverhouding, maar het levert ook een aanzienlijke bijdrage aan de financiële resultaten van een bedrijf.” [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


 Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Als gevolg van deze financiële voordelen heeft 64% van de respondenten hun fysieke kantoorruimte voor hybride werken al verminderd, en 74% overweegt te verhuizen naar gedeelde kantoor- of flexibele werkruimtes.

Maatregelen raken kantoorbehoefte

Om de uitdagingen door de economische onzekerheid aan te pakken, hebben CFO’s verschillende maatregelen genomen, waaronder het aannemen van nieuwe medewerkers (54%), overstappen op kortlopende huurovereenkomsten voor kantoorruimte (48%), het verminderen van het personeelsbestand (42%) en het niet vervullen van vacante functies (42%).

Ingrijpen in personeelsbestand

Volgens het onderzoek weerspiegelen deze reacties de ingrijpende ontslagen die door grote organisaties worden doorgevoerd om kosten te besparen te midden van de economische onzekerheid, waaronder bekende bedrijven zoals Meta, Amazon en Disney.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


 

Gerelateerde artikelen