Huiszoekingen bij oud-topman Rochdale

De opsporingsdienst FIOD-ECD heeft donderdag op verschillende plaatsen in Nederland en Spanje doorzoekingen gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar ex-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vrijdag bekend. De voormalige Rochdale-topman wordt verdacht van onder meer verduistering, het aannemen van steekpenningen en witwassen.

Bij de invallen in Möllenkamps villa in Lelystad en zijn vakantiehuis in het Spaanse Altea werd administratie van de ex-topman in beslag genomen. Ruim dertig rechercheurs van de opsporingsdienst FIOD/ECD en van de Nederlandse en Spaanse politie waren bij de acties betrokken. De voormalige topman werd niet aangehouden.

Het OM in Amsterdam startte begin dit jaar een omvangrijk strafrechtelijk onderzoek naar de praktijken van Möllenkamp, die door Rochdale op staande voet werd ontslagen naar aanleiding van publicaties in De Telegraaf over verdachte vastgoedtransacties.

De misstanden bij Rochdale leidden afgelopen jaar tot grote verontwaardiging over het gebrek aan toezicht op de vermeende misdragingen van de directie. Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) greep hard in bij de woningcorporatie door de complete raad van toezicht aan de kant te schuiven en het bedrijf onder curatele te stellen.

Gerelateerde artikelen