Hoe je Engelsen aanvalt op hun eigen markt

YoungCapital springt dankzij database op gat in de Britse markt.

Recruitmentspecialist YoungCapital is vanaf vandaag actief in de UK. Vanuit Birmingham richt de organisatie zich op recruitment van jong talent op de Britse arbeidsmarkt. Jarenlange investeringen in een internationale miljoenendatabase maakten de stap mogelijk. Deze stap is in lijn met de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die is gericht op internationale expansie. 

Er is in de UK nog geen andere partij die zich specifiek op jong talent richt. Ineke Kooistra, CEO van The Works: “Binnen vijf jaar willen we een top-5-speler zijn in Europa, en daarvoor hebben we ook een sterke positie in de UK nodig. Met de opening van ons eerste YoungCapital-kantoor in Birmingham zetten we een belangrijke eerste stap. Daarna richten we onze pijlen snel op Londen. We zijn klaar om de hele UK te veroveren.”

Moederbedrijf The Works heeft in de afgelopen jaren via meer dan twintig internationale jobboards een database met miljoenen jonge Britse werkzoekenden opgebouwd. Dankzij de verzamelde marktdata weet de organisatie waar de belangrijkste groeikansen liggen.

Na een succesvolle introductie van YoungCapital in Duitsland, is het wederom aan Karin van der Gragt, Growth Director bij YoungCapital, om dit succes met het UK-team te overtreffen. Een uitdaging in een groeimarkt waar nu al ruim 1,6 miljoen mensen via een wervings- en uitzendorganisatie werken.

“Er zijn allerlei kansen om ook de arbeidsmarkt in de UK flink op te schudden. De jonge talenten zijn er eager om aan de slag te gaan in sectoren als retail, administratie, klantenservice, finance & insurance en logistiek. Wij springen simpelweg in het gat in de markt.”

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen