HEMA maakt winst, maar leidt toch verlies

Warenhuisketen HEMA heeft goed gepresteerd in 2008. Desondanks maakt het bedrijf 15 miljoen euro nettoverlies. Net als in 2007 werd dit veroorzaakt door rentelasten op leningen die de nieuwe eigenaar, het Britse Lion Capital, is aangegaan om de overname mogelijk te maken.

De omzet van HEMA steeg, mede door de opening van nieuwe winkels, met vier procent tot 1,1 miljard euro. De keten verwacht dat de omzet en het bedrijfsresultaat dit jaar verder zullen groeien, maar met een minder percentage dan de afgelopen twee jaar.

Dit blijkt uit de jaarcijfers die HEMA vandaag naar buiten bracht. Zonder de financieringslast van 114,4 miljoen euro zou HEMA winst hebben gemaakt.

Directievoorzitter Ronald van Zetten zegt buitengewoon trots te zijn dat HEMA 2008 zo succesvol heeft afgesloten. ‘Onze commerciële en financiële resultaten zijn goed. We hebben onze expansiestrategie verder kunnen realiseren. Ik ben met name blij met het resultaat van het tweede half jaar. Ondanks de recessie is onze omzet meer gegroeid dan in het eerste half jaar en is ons marktaandeel in vrijwel alle categorieën toegenomen.’

Gerelateerde artikelen