HEMA lanceert nieuwe website.

fallback
Sengers.net en de combinatie Magnus/Strawberries hebben gezamenlijk de nieuwe HEMA-website ontwikkeld. Uitgangspunt is dat de essentie van het HEMA-merk in alle lagen van de website moet worden weerspiegeld. Het concept voor de website bestaat uit vijf kernelementen: HEMA-uitstraling, eenvoud en consistentie, associatieve content, online service en handige oplossingen. Naast het aanbieden van specifieke online diensten zoals de digitale fotoservice, is de website gericht op service door het aanbieden van informatie en hulpmiddelen die de consument onder andere helpen bij keuze van aankoop, en van achtergrondinformatie die hij/zij niet in de winkel aantreft. De website is in dit opzicht een aanvulling op de bestaande kanalen. De associatieve content verschaft de bezoeker voor hem/haar relevante informatie. Deze informatie wordt aangeboden op basis van gemaakte keuzes, persoonlijke instellingen of op basis van content die op elkaar aansluit.

Conceptontwikkeling en aansturing vanuit HEMA.
Sengers.net was verantwoordelijk voor concept-ontwikkeling/bewaking en art-direction. Daarnaast verzorgde Sengers.net vanuit de opdrachtgeverskant de aansturing van het totale project en heeft HEMA begeleid om het medium internet te integreren in de bestaande organisatie. Bij de totstandkoming van het concept en aansturing van het project heeft Sengers.net samengewerkt met Koning Internet.

Overall projectbegeleiding, vormgeving en technische realisatie Magnus zorgde voor de algemene projectleiding en functionele beschrijving, Strawberries voor de basisvormgeving en technische realisatie. Een belangrijk onderdeel op technisch gebied was het herbouwen van de fotoservice en het bouwen van een Content Management Systeem (CMS). De website maakt gebruik van Microsoft Commerce Server 2002 en is uitgerust met het Strawberries Content Management Systeem SB EOS 2.1. Bij de totstandkoming van www.hema.nl en www.hema.be werd onder andere samengewerkt met Fuji Film (Fotoservice), Microsoft (Software) en Vendex KBB IT Services (hosting/applicatiebeheer).

HEMA is een internationale retailorganisatie met bijna 260 winkels in Nederland, ruim 25 in België en inmiddels twee vestigingen in Duitsland. HEMA onderscheidt zich van andere detaillisten door producten te verkopen onder eigen merk. HEMA ontwikkelt zelf het assortiment dat niet altijd voorspelbaar is. We richten ons op producten voor dagelijks gebruik; handig, leuk en praktisch tegen een lage prijs en hoge kwaliteit. En ze liggen altijd op het juiste moment in de winkel. Onze winkels hebben een eenvoudige uitstraling en zien er overzichtelijk uit. Bij ons komt de klant op de eerste plaats. En bij HEMA geldt ‘niet tevreden, geld terug’.

Sengers.net verzorgt conceptonwikkeling en vormgeving op het gebied van online communicatie. Sengers.net adviseert en assisteert ondernemingen en organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van Internettoepassingen, als een aanvullend en geintegreerd medium met de reeds bestaande media-uitingen.
Strawberries is een Amsterdams internetbureau. Strawberries ziet internet als een niet meer weg te denken medium dat complementair aan andere media moet worden ingezet. Het bereiken van de doelstellingen van een site (Communicatie, Merkbeleving en Transactie) wordt in nauw overleg met de klant functioneel en zorgvuldig ingevuld. Hierbij staat de bezoeker van een site altijd centraal.

Magnus assisteert ondernemingen bij het structureel verbeteren van bedrijfsprestaties met behulp van IT. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, verhoging van de klanttevredenheid, verbetering van in- en externe bedrijfsprocessen en kostenefficiënt systeembeheer. De IT-dienstverlener is opgericht in 1990 en sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam.