Heftige concurrentie drukt omzet KPN

Telecomconcern KPN kampt vooral met tegenwind op de mobiele markt en bij diensten.

Over eventuele ingrepen, rept de onderneming met geen woord. Wel sprak topman Maximo Ibarra in een toelichting op de resultaten over het laatste kwartaal dat een flexibele organisatie nodig is om in de huidige markt te opereren. Ook sprak hij van eenmalige kosten die dit jaar gemaakt zullen worden. Die inspanningen zullen zich vanaf volgend jaar terugbetalen, beloofde hij.

Winst stijgt naar 62 miljoen euro

Het bedrijf behaalde afgelopen kwartaal een omzet uit voortgezette activiteiten van 1,4 miljard euro. Dat is 1,1 procent minder in vergelijking met een jaar eerder. De aangepaste winst steeg wel, van 56 miljoen euro naar 62 miljoen euro. Dit jaar rekent KPN op een aangepast bedrijfsresultaat dat in lijn is met vorig jaar. Het bedrijf wil aandeelhouders een dividend van 0,12 euro per aandeel betalen.
KPN is al langer bezig in de kosten te snijden om de felle concurrentie op de telecommarkt het hoofd te bieden. Recent meldde het bedrijf dat het mes wordt gezet in zijn merknamen, onder meer XS4ALL, Telfort en Yes Telecom.