HAN werkt nu met ERP-software van Unit4

Boekhouding, begroting, urenregistratie en projecten: binnen 8 maanden van plan naar livegang.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is met ingang van het nieuwe jaar gestart met het gebruik van de ERP-software van Unit4. De HAN behoort met ruim 35.000 studenten en 3.700 medewerkers tot de club van zeven grootste hogescholen in Nederland. Na een zorgvuldige selectieprocedure op basis van best practices werd de opdracht gegund aan Unit4. Binnen acht maanden kon de HAN met het softwarepakket aan de slag.

De ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zoals persoonlijke leerroutes en een vergaande flexibilisering van (deeltijd)studies, stellen nieuwe eisen aan de administratieve ondersteuning. De HAN wilde voor haar financieel systeem eenvoudig aanpasbare structuren, gemakkelijke ontsluiting van data en moderne betalings- en e-facturatiemogelijkheden.Daarnaast zijn in de visie van de HAN onderwijs, onderzoek en werkveld onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door samen te werken in academies, biedt de HAN haar studenten het beste van het beste. De veertien academies van de HAN verzorgen minoren, masters, cursussen en (maatwerk)opleidingen, en voeren baanbrekend, praktijkgericht onderzoek uit.

Projectadministratie voor onderzoek

Een goede projectadministratie voor de onderzoeksprojecten van de HAN, met actueel inzicht in status, budgetuitputting, gedeclareerde kosten- en subsidieverantwoording, was dus een andere belangrijke eis. Concreet betekent dit dat de HAN een ERP-oplossing zocht om zowel de boekhouding en begroting, als de urenregistratie en projecten te managen.

Het Unit4-softwarepakket biedt de hoger onderwijsinstelling realtime inzicht in managementinformatie en rapportages.”Dankzij Unit4 krijgen we meer inzicht en grip op de status van onze onderzoeksprojecten. De functionele fit en ervaring in de onderwijssector waren voor ons de redenen om voor Unit4 te kiezen. Door de goede samenwerking tussen beide projectteams beschikken we nu over een systeem dat robuust, integraal en standaard is en zijn we ook nog eens volgens planning live gegaan,” aldus Tanja Zielinski, Stafdirecteur Finance & Control van de HAN.

De hogeschool kon al binnen acht maanden met het softwarepakket aan de slag. Een bijzondere prestatie, want gedurende het implementatietraject werd het projectteam geconfronteerd met een nieuwe organisatiestructuur. Waar een dergelijke ingrijpende wijziging veelal leidt tot grote vertraging in de implementatie, werd in dit geval gewerkt met heldere besluitvormingsprocessen en korte lijnen, waardoor de inrichting van het systeem ‘van grof naar fijn’ in korte tijd gerealiseerd en getest kon worden. Goede implementatie is mensenwerk

(bron: Unit4)