Grote reorganisatie bij ASMI

Chipfabrikant ASMI gaat de eerder aangekondigde reorganisatie versneld uitvoeren. Wereldwijd komen er 400 banen te vervallen, twee keer zoveel als eerder aangekondigd. De kosten van de reorganisatie worden opgevoerd van 25-30 miljoen tot 60-70 miljoen euro.

Dat maakte ASMI vandaag bekend. De chipfabrikant heeft door de economische crisis last van een sterk afnemende vraag naar halfgeleiders. De besparingen wil ASMI een half jaar eerder realiseren dan eerder was aangekondigd. Dat betekent dat in de eerste helft van 2010 de kosten 40 procent minder moeten zijn dan in het vierde kwartaal van 2008. ASMI schrijft daarnaast in het tweede kwartaal 20 tot 25 miljoen euro af op de voorraden.

De reorganisatie heeft betrekking op één van de vier productlijnen van de zogenoemde frond-endtak. Die front-enddivisie, het zorgenkindje van ASMI, wordt van Europa, Japan en de Verenigde Staten verplaatst naar Singapore. De divisie maakt machines voor de eerste stappen in het productieproces van de chips. Het onderdeel, dat onder grote druk staat van kritische aandeelhouders maakt al jaren grote verliezen.

Gerelateerde artikelen