Grontmij benoemt nieuwe manager concerncommunicatie

fallback
Ingenieursbureau Grontmij heeft Eelco Hellinga (58) benoemd als manager concerncommunicatie. Per 1 oktober treedt hij in dienst en neemt hij de plaats in van Michiel Linskens, die op deze datum de functie gaat vervullen van senior communicatieadviseur bij Dietz Communicatie in Utrecht.

Hellinga gaat leiding geven aan de afdeling Corporate Communicatie en wordt daarmee verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de concernbrede in- en externe communicatie.

Zijn eerste uitdaging is het communicatief begeleiden van het integratieproces met Carl Bro, het onlangs door Grontmij overgenomen Deense ingenieursbureau en de positionering van de nieuwe combinatie op de verschillende internationale markten.

Eelco Hellinga heeft diverse functies in (internationale) marketing en communicatie vervuld aan zowel reclamebureauzijde als aan de zijde van ondernemingen. Zo was hij ondermeer hoofd marketingservices van fietsenfabrikant Batavus en vanaf 1988 hoofd PR & Communicatie van Ingenieursbureau Oranjewoud.