Graydon en Valuemaat beginnen waarderingsplatform

De waardebepaling van organisaties is vaak complex en voor veel MKB-bedrijven tijdrovend en kostbaar. De huidige en toekomstige waardebepaling van een organisatie is echter wel een vereiste bij overnames, verkoop van een bedrijf, zoektochten naar nieuw kapitaal en management buy-ins.

Vlnr: Oprichters Rob Verbakel en Jelke Schaafsma van ValueMaat, en Gertjan Kampman, CEO van Graydon.

Bedrijfsinformatiespecialist Graydon, fintech Valuemaat en ICT Group brachten hun kennis, technologie en data bij elkaar om tot een oplossing te komen voor het MKB. 

Afgelopen week ondertekenden Graydon en Valuemaat hun samenwerkingsovereenkomst. Hiermee is het Valuemaat platform een feit. 

Dankzij de integratie van de data van Graydon met het platform van Valuemaat, is het voor het MKB een stuk makkelijker geworden om de huidige en toekomstige waarde van de onderneming te bepalen. Het platform beoordeelt het relevante risicoprofiel van een bedrijf en is in staat om niet alleen de huidige waarde van een onderneming te bepalen, maar ook om de toekomstige waarde te voorspellen en de winstgevendheid te bepalen.

Daarmee is het platform een belangrijk instrument voor besluitvorming aangaande investeringen. Of het nu gaat om cruciale informatie bij overnames en acquisities, of om bedrijven die op zoek zijn naar nieuw kapitaal, een management buy-in of medewerkersparticipatie.

Gertjan Kampman, CEO van Graydon, onderschrijft het belang van het uitwisselen van kennis om samen tot innovatie te komen: “Graydon is met 129 jaar ervaring in de bedrijfsinformatiemarkt altijd op zoek naar nieuwe manieren om bedrijven te helpen groeien. Door samen te werken met andere partners kunnen we sneller innoveren. Valuemaat is een startup van ondernemers met een indrukwekkende staat van dienst. Hun dienstverlening is complementair en een mooie aanvulling op die van Graydon. Bovenal delen we dezelfde waarden. We geloven dat het cruciaal is dat je weet met wie je zaken doet. Daarbij is het kunnen toepassen van goede bedrijfsinformatie essentieel. Door openheid van zaken te geven, creëren we nieuwe kansen voor de ondernemers in ons land.”

“Wij willen de toekomst voor iedere ondernemer gaan verbeteren” aldus Jelke Schaafsma, CEO en mede-oprichter bij ValueMaat. “Het is een ambitieuze missie, maar wij geloven dat wij met Valuemaat een platform bieden die klanten in staat stelt om op de beste manier tot zakelijke beslissingen te komen. De data van Graydon is van groot belang voor het tot stand komen van onze adviezen. De stabiliteit, continuïteit en veiligheid van ons systeem borgen we weer dankzij onze samenwerking met ICT Group NV.