Gosse Boon RA nieuwe commissaris bij KPMG

Gosse Boon wordt benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van KPMG. Zijn benoeming, voor een termijn van vier jaar, vangt aan per 1 augustus 2016.

De Raad van Commissarissen van KPMG bestaat volledig uit externe leden. De andere leden zijn Bernard Wientjes (voorzitter), Laetitia Griffith (vicevoorzitter), Jan Maarten Slagter en Jolande Sap.

Gosse Boon (1959) is registeraccountant en sinds 2012 onder meer non-executive director van IDH, The Sustainable Trade Initiative. IDH helpt bij het verduurzamen van internationale handelsketens. Tot medio 2015 was hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van Nutreco. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als CFO en lid van de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel Groep, CFO Unilever Chili en CFO Unilever Brazilië.

Bernard Wientjes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG: “We zijn verheugd met de komst van Gosse Boon. Zijn ervaring als registeraccountant, CFO en adviseur op het gebied van strategie, governance en finance & IT betekent een mooie aanvulling op de reeds beschikbare kennis en professionele en bestuurlijke expertise in de Raad van Commissarissen.”