Google introduceert Workspace in de cloud

google cloud
Cloud-aanbieder vernieuwt manier van communiceren en samenwerken in de Google cloud.

Google Cloud gaat verder als Google Workspace, de nieuwe identiteit die messaging, vergaderingen, documenten en andere taken samenbrengt binnen de Google-omgeving en in de cloud.

Nieuwe functies zijn onder andere:

Gekoppelde previews: Met gekoppelde previews in Docs, Sheets en Slides kunnen gebruikers de inhoud van een link bekijken zonder het originele document te verlaten.

Slimme chips in Docs, Sheets en Slides: Als je een document creëert, zal een pop-up de details weergeven en acties voorstellen, zoals het delen van het document.

Documenten in ruimtes: gebruikers krijgen in de komende weken de mogelijkheid om een dynamisch document (Docs, Sheets, Slides) te creëren en samen te werken binnen een ruimte in de Chat, zonder dat ze van tabblad of tool hoeven te wisselen.

Meet picture-in-picture in Docs, Sheets en Slides: In juli kondigde Google aan dat het Meet picture-in-picture naar Gmail en Chat brengt, zodat gebruikers de mensen waarmee ze werken kunnen zien en horen tijdens het samenwerken. In de komende maanden zal Google Meet picture-in-picture uitrollen naar Docs, Sheets en Slides.

(bron & foto: Google)