Goedkoop lenen in Europa aantrekkelijk voor Amerikaanse bedrijven

Volgens Treasuryandrisk.com zullen bedrijven uit de VS in 2015 meer (in) euro's lenen dan in welk jaar dan ook - sinds 2007 en de crisis. De reden: de laatste tien jaar is het verschil tussen financieringskosten in de VS en Europa nog nooit zo groot geweest.

Apple Inc., Verizon Communications Inc., en Albemarle Corp. gaven in 2014 al voor 68 miljard euro-bonds uit, 45% meer dan in 2013; en deze trend zal zich dit jaar voortzetten volgens Barnaby Martin, credit strategist bij Bank of America Merrill Lynch, en Jens Vanbrabant, lead money manager bij ECM Asset Management Ltd. In London.
Immers, Janet Yellen van de Federal Reserve kondigt al min of meer aan dat de rente in de VS zal gaan stijgen, terwijl die in Europa historisch laag dreigen te blijven. Met het deflatiespook voor ogen zal de Europese Centrale Bank de economie willen blijven steunen. 
Het gemiddeld rendement dat investeerders in bedrijfsobligaties in euro’s eisen is nu 2,11 procentpunten lager dan voor gelijkwaardige dollar-gebaseerde corporate bonds, het grootste verschil sinds dit in 2004 wordt bijgehouden; begin 2014 was dat verschil nog maar 1,25 procentpunt.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen