Goede doelen strijden om gift van AFAS Software

Op 8 december 2015 organiseert AFAS Software de AFAS MVO Challenge, waarin acht goede doelen de strijd met elkaar aangaan.

De softwareleverancier ontvangt jaarlijks veel aanvragen van goede doelen, waarvan een aantal niet direct aansluiten bij het sponsorbeleid. ‘Aangezien veel van de aanvragen afkomstig zijn van unieke, mooie en resultaatgerichte goede doelen, krijgt een achttal doelen alsnog de kans zichzelf te presenteren aan een jury om aanspraak te maken op sponsorbudget,’ aldus AFAS.

Op uitnodiging van AFAS Software bestijgen de volgende organisaties het podium: Let me know!, Stichting Favela Street, Mercy Ships Holland, Stichting Gezinshuis.com, Inspire2liveMusic, Dierenbescherming, Stichting Sprank en Stichting BedtimeStories.

Buiten de sponsorkaders

“Wij vinden het belangrijk om iets terug te doen voor en bij te dragen aan de maatschappij”, aldus Bas van der Veldt, CEO van AFAS. “Helaas past niet elk goed doel of project binnen onze gebruikelijke sponsorkaders. Toch doet dit niet af aan de mooie ambities van een groot aantal van deze sympathieke doelen, die we graag ondersteunen en waar we toch budget voor willen vrijmaken.” In oktober van ieder jaar selecteert de directie dan ook een aantal goed doelen die alsnog kans maken op sponsorgeld. “Op basis van een aantal voorwaarden kiezen we goede doelen uit, die we graag de kans bieden om ons in een x-factor-achtige setting te overtuigen hen alsnog te sponsoren.”

De doelen worden begeleid bij het maken van een pitch, om op 8 december in het AFAS Da Vinci theater, onder leiding van Bas Westerweel, de jury te overtuigen die dit jaar bestaat uit:
• Jocelyn Nassenstein Brouwer, Bestuurder LINDA.Foundation
• Jos Geesken, Directeur Huis van de toekomst, Carintreggeland
• Bas van der Veldt, Algemeen directeur AFAS Software

Vorig jaar werd Bart de Graaff Foundation uitgeroepen als winnaar en sleepte daarmee €30.000 in de wacht.