GMAC-RFC neemt deel in fundingmodel van Quion

fallback
Quion, zakelijk dienstverlener binnen de hypothecaire waardeketen, heeft onlangs een contract gesloten met GMAC-RFC, dochter van General Motors, aangaande deelname in Quion's fundingmodel.

Via het fundingmodel distribueert Quion door professionele partijen verstrekte hypotheekgelden via labels van erkende en bekende financiële instellingen. In dit model ondersteunt Quion zowel de geldverstrekkers als de distributielabels in hun hypotheek-gerelateerde activiteiten. Voor Quion is de toetreding van het gerenommeerde GMAC RFC als geldverstrekker een bevestiging van het succes van het voor de Nederlandse hypotheekmarkt unieke fundingmodel en van de kwaliteit van de door haar geleverde dienstverlening. GMAC-RFC Institutional Markets Nederland treedt op als financier van woninghypotheken via ‘flow’- contracten, ofwel ‘white-label’- arrangementen.

De overeenkomst met Quion biedt GMAC-RFC Institutional Markets de mogelijkheid zijn distributienetwerk onder een actieve groep financiële instellingen te vergroten. Quion ontwikkelde enige jaren geleden het fundingmodel, waarbij professionele geldverstrekkers kapitaal leveren, dat Quion vervolgens via diverse labels distribueert. In de afgelopen jaren is deze opzet zeer succesvol gebleken. Zo heeft de scherpe tariefstelling van de betrokken geldverstrekkers gezorgd voor een grote distributiekracht. Volgens Jeroen Looman, directeur GMAC-RFC Institutional Markets Nederland, past de samenwerking met Quion in de groeistrategie van GMAC-RFC in Nederland.

“Onze fundingactiviteiten zijn onderdeel van een breed palet aan diensten voor financiële instellingen op de institutionele markt. De samenwerking met Quion geeft uitdrukking aan de manier waarop wij dergelijke partnerships aangaan. Met deze overeenkomst kan GMAC-RFC zijn aanwezigheid op de institutionele Nederlandse hypotheekmarkt vergroten. Een voorwaarde voor onze samenwerking met Quion was dat zij securitisatietransacties kan ondersteunen. Wij werken ook daarom graag met hen samen.” “Wij zijn bijzonder tevreden met de betrokkenheid van GMAC-RFC als geldverstrekker. Het zakelijk enthousiasme van GMAC-RFC en haar ambities passen uitstekend bij onze aanpak.”, aldus Peter Besuijen, directeur van Quion.