Geld overboeken met 06-nummer gebeurt al bij Knab

Wat ECB-directielid Yves Mersch in een interview met RTL Z voorstelt - geld overmaken op basis van je telefoonnummer en dus geen gedoe meer met het lange IBAN-rekeningnummer - is bij online bank Knab al ruim een jaar mogelijk.

Deze service van Knab heeft al een groep veelgebruikers die iedere week minimaal één overboeking per sms doen. Van de Knab klanten die deze manier van overboeken een keer hebben gebruikt, gaat 56 procent er vaker gebruik van maken. Geld overboeken via een sms is handig als je het IBAN-nummer van iemand niet weet maar wel zijn telefoonnummer.
 
Leslie Hogeveen, verantwoordelijk voor marketing bij Knab: “Het is echt een oplossing als je je vrienden snel wilt terugbetalen na een avondje stappen maar hun IBAN niet weet. We gaan deze service meer onder de aandacht brengen want degene die het gebruiken vinden het fantastisch. Dat biedt perspectief voor het breed invoeren. We juichen het idee van ECB dan ook toe. Dan kan echt iedereen het voordeel ontdekken van sneller en simpeler geld overmaken.”
 
Hoe het werkt
In de Knab App kies je een contact in het adresboek van je smartphone. Die vriend ontvangt dan een sms-bericht dat je hem geld wilt betalen. Deze vriend geeft hoeft dan alleen maar zijn IBAN op te geven en de betaling wordt dan vanzelf direct overgemaakt. De ontvanger hoeft geen klant te zijn van Knab. Het berichtje kan persoonlijk gemaakt worden met een leuk tekstje en een foto.
  
Over Knab
Knab is opgericht in 2012 en heeft inmiddels 87.000 klanten en ongeveer 100 medewerkers. Knab opereert volledig online en heeft geen filialen. In plaats daarvan kunnen klanten van acht uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds met hun vragen terecht bij de servicedesk, zowel telefonisch als online. Knab wil dat mensen weer zélf grip hebben op hun geld en inzicht krijgen in hun financiële toekomst. Knab wijst klanten proactief op financieel voordeel, ook wanneer dat bij een andere bank dan Knab is. Met gebruik van innovatieve technologieën en slimme digitale tools stelt de online bank klanten in staat meer uit hun geld te halen. Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V.