Geen accountantskantoren in top 10 favoriete werkgevers finance professionals

Onder 645 ondervraagde hoog opgeleide finance professionals is de Rabobank de Meest Favoriete werkgever van 2016, gevolgd door Shell en ING.

Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek uit 2016. De meest opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat door de 333 ondervraagde hoog opgeleide finance professionals van 35 jaar en ouder niet één keer een werkgever uit de accountancy als favoriete werkgever wordt genoemd. Terwijl de accountancy onder jongeren juist weer populairder is dan een jaar eerder.

In de top-10 staan vier overheidsorganisaties, waarvan het ministerie van Economische zaken het populairste is. Dat laatste is opvallend, aangezien dit ministerie daarmee als preferred employer nog hoger scoort dan het Rijk als geheel. Opvallend is ook de nummer 10 positie van de provincie Noord-Holland.

Meest Favoriete werkgever (alle finance professionals)

1. Rabobank
2. Shell
3. ING
4. Ministerie van Economische Zaken
5. Unilever
6. Belastingdienst
7. ABN AMRO
8. Philips
9. Het Rijk
10. Provincie Noord-Holland

Accountancybranche weer populair onder jonge(re) finance professionals

De verschillen in voorkeur tussen de finance professionals (tot 35 jaar) en de meer ervaren groep is groot. Onder de jongere doelgroep is de Belastingdienst het populairste, gevolgd door ABN AMRO. De accountancykantoren winnen ten opzichte van 2015 sterk aan populariteit, zoals EY (van 46 naar plek 3), PwC (van 56 naar plek 6) en BDO (van 50 naar plek 8) en Deloitte (van 18 naar plek 13). KMPG is het enige accountantskantoor dat iets aan populariteit inlevert (nr. 13 in 2015, nu plek 14).

[training-advertorial]

Meest Favoriete werkgever (finance professionals tot 35 jaar)

1. Belastingdienst
2. ABN AMRO
3. EY (Ernst & Young)
4. Rabobank
5. Shell
6. PwC
7. ING
8. BDO
9. Philips
10. Achmea

(Regionale) non profit populair onder de ervaren finance professionals

De lijst van meest favoriete werkgevers van de groep ouder dan 35 is anders dan die van de jongere groep. Het Ministerie voor Economische Zaken is het meest populair, gevolgd door de sterke employer brands Rabobank, Shell, ING en Unilever. Als de cijfers verder bestudeerd worden, zien we dat met name de (regionale) overheid/collectieve sector populair is. Geen enkele werkgever uit de accountancybranche wordt genoemd door de 333 ondervraagden ouder dan 35 als een werkgever waar ze zouden willen werken.

Meest Favoriete werkgever (finance professionals 35 jaar en ouder)

1. Ministerie van Economische Zaken
2. Rabobank
3. Shell
4. ING
5. Unilever
6. Provincie Noord-Holland
7. Ministerie van Financiën
8. Provincie Gelderland
9. WUR
10. Gemeente Roosendaal

“De schaarste onder finance professionals is met name een schaarste onder de jonge(re) doelgroep. Werkgevers zetten weer volop in om populair te zijn bij deze doelgroep en met succes. Maar het grootste arbeidspotentieel ligt in de groep boven de 35 jaar. Daar zie je dat de schaarste beperkt is, evenals de concurrentie. De collectieve sector weet daar optimaal van te profiteren”, aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group

Meer informatie, bezoek het seminar arbeidsmarkttrends in finance

Bron: Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) 2016 van Intelligence Group

Gerelateerde artikelen