Fortis CEO Anton van Rossum draagt functie over

fallback
Anton van Rossum (59), die reeds eerder aan de Raad van Bestuur had laten weten zijn contract niet te zullen verlengen na augustus 2005, heeft beslist zijn functie over te dragen aan Jean-Paul Votron (53). Jean-Paul Votron was tot nu bij Citigroup als CEO West- Europa, Centraal Europa, Rusland, het Midden Oosten en Afrika voor de Retail Bank. Hij neemt de functie van CEO van Fortis over vanaf 11 oktober 2004.

Maurice Lippens, voorzitter van Fortis: “Reeds eind vorig jaar informeerde Anton ons van zijn voornemen om zijn professionele loopbaan te beeïndigen op 60-jarige leeftijd, samenvallend met het einde – in 2005 – van zijn 5-jarig contract met Fortis. In onze gezamenlijke zoektocht naar een opvolger hebben we onlangs de kans benut, geboden door de beschikbaarheid van Jean-Paul Votron. Hij is uitermate geschikt om Fortis de nieuwe groeifase van haar bestaan binnen te loodsen.

Allen bij Fortis hebben we het grootste respect voor Anton’s beslissing om zijn opvolger vroeger dan gepland te laten overnemen. Anton van Rossum heeft in 4 jaar tijd meer gerealiseerd dan gepland. Voorziene synergieën werden gerealiseerd, Fortis is echt meer één bedrijf geworden en we presenteren gezonde winstcijfers. Hij heeft Fortis succesvol door erg moeilijke jaren geleid en klaargemaakt voor een voorspoedige toekomst. De Raad van Bestuur en de hele Fortisgemeenschap zijn zeer dankbaar voor wat hij heeft bijgedragen aan Fortis.”

Anton van Rossum: “Als lid van de Raad van Bestuur en CEO van Fortis, en dankzij de inzet van het Executive Committee en het Fortispersoneel, zijn we erin geslaagd om de doelstellingen te bereiken die we onszelf hadden gesteld. Ik kan nu overdragen aan Jean-Paul in de wetenschap en de overtuiging dat Fortis beter dan ooit is gepositioneerd om een nieuw tijdperk van groei in te gaan. Ik kijk dan ook uit naar een nieuwe periode in mijn privéleven en zal Fortis met de grootste belangstelling blijven volgen.”

Jean-Paul Votron: “Ik ervaar het als een grote eer en uitdaging om van Anton van Rossum over te nemen en verder te bouwen aan het succesverhaal van Fortis door, samen met de leden van het Executive Committee, het enorme potentieel van de medewerkers en de businesses van Fortis te ontwikkelen. Fortis is een gerespecteerde en leidende financiële instelling. Het is nog steeds het eerste succesvolle voorbeeld in de sector van een grensoverschrijdend bedrijf.”