FM Community presenteert 5 thema’s en activiteiten 2012

Binnen de FM Community staan 5 thema's centraal in 2012. Hieronder leest u meer over de thema's die er dit jaar toe doen. Meld u direct aan voor verschillende voor u interessante events en save the date.

De FM Community (onderdeel van Alex van Groningen) helpt sinds 1993 financiële professionals in Nederland met het vergroten van hun kennis, het uitbreiden van hun netwerk en het versnellen van hun carrière. In 2012 staan vijf hoofdthema’s centraal in alle publicaties en ontmoetingen. Op FM.nl vindt u alle publicaties rond de thema’s terug in dossiers.

Thema’s 2012
De 5 integrale thema’s die de FM Community in 2012 gaat uitwerken zijn:
1. Cash is King (zie ook: Jaarcongres Credit Management)
2. Van Data Naar Kennis (zie ook: Financial Systems)
3. De Onderneming 2.1 (zie ook: CFO Day)
4. De Finance Professional (zie ook: Financieel Management Gala)
5. De Ondernemende Financial (zie ook: Jaarcongres Controlling)

Toelichting Thema’s
Juist nu verlangen ondernemingen van u dat u eerst kritisch naar de kosten kijkt en de liquiditeit (werkkapitaal) en solvabiliteit (financiering) weer op orde ziet te krijgen. Om weer ‘back in business’ te zijn is er grote behoefte dat u alle beschikbare data omzet in kennis die van waarde is voor de onderneming. De eisen die de omgeving aan onze traditionele organisaties stelt vraagt van u ingrijpende veranderingen in de manier waarop uw organisatie werkt. Om kansen te pakken en slagvaardiger te opereren moet u op zoek naar de onderneming 2.1.

De rol die u als finance professional in deze veranderingen speelt is groot, u zult steeds de balans moeten bewaken tussen financiële weerstand en ondernemende wendbaarheid. Financiële gezondheid is voorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen en te kunnen investeren. U wordt daarom uitgedaagd om uzelf voortdurend persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Met een financiële gezonde basis, toegang tot alle relevante en benodigde kennis en met goed functionerende financiële professionals kan weer gedacht worden aan (ouderwets) ondernemen. Hoe beter u gefaciliteerd wordt om financiële processen uit te voeren hoe meer tijd en aandacht er gegeven kan worden aan nieuwe business cases. Hierdoor wordt u dus in staat gesteld een echte business partner te zijn voor zijn interne klanten.

Het dossier van het eerste thema “Cash is King” staat reeds online. Hier vindt u alle relevante content terug die betrekking heeft op dit thema.

Jaarplanning 2012
Met meer dan 60.000 heeft de FM Community het grootste bereik onder financiële professionals. Zij zijn beroepsmatig actief als financieel manager, financieel directeur, (assistent) controller, financial en business controller, hoofd administratie, credit manager of auditors in grote en middelgrote bedrijven en bij overheidsorganisaties.

Alex van Groningen organiseert voor de FM Community toonaangevende evenementen, publiceert Tijdschrift Financieel Management, beheert FM.nl en vacaturewebsite Finance.nl. hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten verdeeld in Media, Evenementen en Carrière. Voor de congressen kunt u zich al inschrijven; klik op de activiteit om direct naar de bijbehorende pagina te gaan.

Media
FM.nl
Nieuwsbrief FM.nl (ma/wo)
Tijdschrift Financieel Management (4x in 2012)
Bijlage Telegraaf – Finance & IT (mrt 2012)
Bijlage Telegraaf – De Finance Professional (sept 2012)
Bijlage Telegraaf – Mergers & Acquisitions (nov 2012)

Evenementen
Jaarcongres Credit Management (22 mrt 2012 / Thema: Waardecreatie)
Jaarcongres Controlling (12 apr 2012 / Thema: Business in Control)
Financial Systems (6 juni 2012)
Financieel Management Gala (20 sept 2012)
Jaarcongres Public Finance (1 nov 2012 / Thema: Wendbaarheid)
Rondetafelsessies Jaarthema’s (5x in 2012)

Carrière
Finance.nl
Nieuwsbrief Finance.nl (vr)
FM.nl
LinkedIn-groep: Financieel Management
LinkedIn-groep: Finance Professionals Netherlands
Finance-Talent.nl
Bijlage Telegraaf – De Finance Professional (sept 2012)
Onderzoek: Best Employers to Work for in Finance (apr 2012)
Imago-onderzoek: Financiële detacheerders, consultants en recruiters (dec 2012)

Meer weten?
Ezri Blaauw, FM Community Manager
T 020 57 88 913
M 06 46 38 47 82
eblaauw@alexvangroningen.nl